2020-03-18 23:29:50
Φωτογραφία για «Όχι» από το ΔΝΤ σε αίτημα της Βενεζουέλας για παροχή δανείου
Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) απέρριψε χθες Τρίτη αίτημα παροχής 

βοήθειας 5 δισεκ. δολαρίων που υπέβαλε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ...Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να αντιμετωπίσει η χώρα την επιδημία του νέου κορονοϊού.

«Δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν είναι σε θέση να εξετάσει το αίτημα αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Ταμείου.

Οι ενέργειες του ΔΝΤ «βασίζονται στην επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης από τη διεθνή κοινότητα (…) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναγνώριση» σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Σχεδόν 60 χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, αναγνωρίζουν τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο Μαδούρο από την πλευρά του έχει τη στήριξη της Ρωσίας, της Κούβας και της Κίνας.

Σύμφωνα με τον Βενεζουελάνο πρόεδρο, ο οποίος επιτίθεται τακτικά στο ΔΝΤ, τα χρήματα που ζήτησε θα μπορούσαν «να συμβάλουν σημαντικά στην ενίσχυση του συστήματός μας αναγνώρισης και αντιμετώπισης» της επιδημίας covid-19.


Προς το παρόν η Βενεζουέλα έχει καταγράψει 36 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 και κανέναν θάνατο.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Βενεζουέλα το σύστημα υγείας της έχει παραλύσει.

«Τα σύστημα δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει» στις ανάγκες τον κανονικό καιρό, είχε παραδεχθεί πρόσφατα ο πρώην υπουργός Υγείας της χώρας Χοσέ Φέλιξ Ολέτα. «Ακόμη λιγότερο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», όπως η επιδημία covid-19, είχε προσθέσει.

Προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του ιού ο Μαδούρο έχει ζητήσει από χθες Τρίτη από τους πολίτες της χώρας να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Οι πτήσεις προς το εξωτερικό έχουν ανασταλεί σχεδόν όλες, τα σχολεία έχουν κλείσει και έχουν απαγορευθεί οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ