2020-03-19 13:57:54
Φωτογραφία για «Ένιωθα σαν να είχα μαχαίρια στο λαιμό μου» λέει Βρετανίδα γιατρός
Κορωνοϊός: Η 60χρονη περιγράφει την εμπειρία της αφού νόσησε από τον Covid-19 -

«Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη»

Συγκλονίζει η μαρτυρία της πρώην επικεφαλής των γιατρών του Royal College του Λονδίνου που νόσησε από τον Covid-19: «Ο ιός αυτός δεν έχει καμία σχέση με την γρίπη. Ένιωθα στο λαιμό μου ότι είχα μαχαίρια, έκαιγα στον πυρετό κι όμως το 60χρονο σώμα μου αγωνίστηκε και τα κατάφερε».

Η καθηγήτρια Κλερ Γκεράντα, γιατρός στο Λονδίνο, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό την προηγούμενη εβδομάδα. Άρχισε να αισθάνεται άσχημα μετά την επιστροφή της από τη Νέα Υόρκη, όπου μετέβη για να συμμετάσχει σε ιατρικό συνέδριο.

«Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν το jetlag, όμως όταν ξεκίνησε ο βήχας κατάλαβα ότι κάτι άλλο συνέβαινε», υποστηρίζει.

«Ξεκίνησε με ένα ξηρό βήχα και στη συνέχεια σύντομα εξελίχθηκε σε πονόλαιμο προτού κάνω πυρετό», όπως η ίδια επισημαίνει στην βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».


Περιγράφοντας την εμπειρία της, η Βρετανή γιατρός δηλώνει ότι ένιωσε ανακουφισμένη καθώς είχε φύγει από τη Νέα Υόρκη προτού οι αρχές την κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του Covid-19.

Στo Λονδίνο έφθασε το πρωί της περασμένης Κυριακής και την Δευτέρα πήγε κανονικά στη δουλειά. «Την Τρίτη το πρωί, άρχισα να αισθάνομαι κουρασμένη και στη συνέχεια ξεκίνησε ο βήχας. Μετά όμως άρχισα να νιώθω έναν τρομερό πονόλαιμο. Αισθανόμουν ότι κάποιος είχε βάλει μαχαίρια στο λαιμό μου. Και τότε ξεκίνησε ο υψηλός πυρετός και ο κρυάδες. Τότε άρχισα να σκέφτομαι: θα μπορούσα να έχω κορωνοϊό; Δεν αισθάνθηκα πάντως φόβο καθώς δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Είμαι υγιής και περπατώ πολύ», υποστηρίζει η Βρετανή γιατρός.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ