2020-03-19 19:26:12
Φωτογραφία για Δεν έγινε η ταφή του 53χρονου από τη Σιάτιστα γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση!
Κορωνοϊός: Ο αδερφός και η μητέρα του Γιάννη Γκιάτα βρίσκονται σε καραντίνα -

Η αδερφή του περίμενε στην εκκλησία, όμως η σορός δεν ήρθε ποτέ - Το ΑΧΕΠΑ δεν δέχονταν εξουσιοδότηση

Τραγικές στιγμές βιώνει η οικογένεια του 53χρονου Γιάννη Γκιάτα από τη Σιάτιστα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από τον κορωνοϊό.

Η αδερφή του και ο γαμπρός του περίμεναν στην εκκλησία τη σορό του για να κάνουν την κηδεία, όμως αυτό δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το prlogos.gr, το γραφείο κηδειών πήγε την Τρίτη να παραλάβει το πτώμα από το ΑΧΕΠΑ. Ωστόσο, η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν την παρέδωσε, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος, που προβλέπει την παραλαβή είτε με φυσική παρουσία είτε με εξουσιοδότηση. Ωστόσο οι συγγενείς του, ο αδερφός του και η μητέρα του, βρίσκονται σε καραντίνα.

Παρότι έγιναν προσπάθειες για να δοθεί στο νοσοκομείο ηλεκτρονική εξουσιοδότηση κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από το ΑΧΕΠΑ.

Κατόπιν έγινε παρέμβαση της γιατρού του ΑΧΕΠΑ , η οποία επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ και ενημέρωσε τον αδελφό του θανόντος ότι θα βρεθεί τρόπος να παρθεί το γνήσιο της υπογραφής του. Αστυνομικοί από το τμήμα κατέφθασαν μετά από ώρα στο σπίτι του με στολές και γάντια και πήραν τελικά το γνήσιο δίνοντας τη εξουσιοδότηση στο γραφείο κηδειών, το οποίο και θα παραλάβει σήμερα τη σορό, για να γίνει η κηδεία.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Είπε Γέρων ...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Είπε Γέρων ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ