2020-03-19 20:58:02
Φωτογραφία για Πανικός στη Σαντορίνη: Έντονος θόρυβος από «σεισμό σε μικρό εστιακό βάθος»
Μυστήριο επικρατεί στη Σαντορίνη με τον εκκωφαντικό θόρυβο που αναστάτωσε τους κατοίκους, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε όλο ολοκληρο το νησί. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ωστόσο, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το τι συμβαίνει, οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, αφού δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πανικού περί έκρηξης ηφαιστείου.

Ήταν ανθρωπογενής η δόνηση;

Λίγο αργότερα ο γνωστός σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, ενημέρωσε πως πρόκειται για ασθενής σεισμική δόνηση αλλά σε μικρό εστιακό βάθος.

Πολύ μικρή δόνηση 2,2 Ρίχτερ στην Σαντορίνη στις 15:46 η οποία ακούστηκε από κατοίκους ίσως λόγω του μικρού εστιακού βάθους. Εδώ φαίνεται η καταγραφή από το φορητό σεισμολογικό δίκτυο στον σταθμό που είχα εγκαταστήσει στην Θηρασιά.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα αν η δόνηση ήταν ανθρωπογενής όπως λέει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Υπάρχουν σκέψεις που ανέφερε ο συνάδελφος Κώστας Παπαζάχος για ανθρωπογενή αίτια της δόνησης που κατεγράφη στην Σαντορίνη. Πχ έκρηξη στο λατομείο στον Πύργο. Αλλά η δόνηση έχει καταγράφει σε σταθμό απέναντι στην Θηρασιά και στην Νέα Καμμένη και εάν είναι έκρηξη από άνθρωπο είναι μεγάλη και θα διαπιστωθεί και επιστημονικά σε λίγο».
toeidesauto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ