2020-03-19 22:06:51
Φωτογραφία για Κανένα θαύμα δεν θα μας σώσει από την επιδημία της ανευθυνότητας...Δεν χρειάζεται πανικός αλλά κοινωνική και ατομική ευθύνη.
Κορονοϊός, κορωνοϊός ή κοροναϊός; Όπως και να ειπωθεί, σημασία έχει πως έκανε ηχηρή την 

εμφάνισή του στην Ελλάδα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να αγγίζουν ..τον αριθμό «31» στην Ελλάδα. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως τα 21 από τα 31 κρούσματα προέρχονται από γκρουπ ταξιδιωτών που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και τους Άγιους Τόπους.

Αυτή η συγκυρία δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα, αν προηγουμένως δεν υπήρχε μια έξαρση 

θρησκευτικού παραληρήματος από ιερείς και κοινωνικές ομάδες ..που χωρίς καμία γνώση, εκφέρουν άποψη με γνώμονα την υπεράσπιση του δόγματος. 

Όλα αυτά φυσικά με την ανοχή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με τον έναν υπάλληλο να ισχυρίζεται πως ο ιός δε μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία και ο δεύτερος να το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας πως «το κουτάλι δεν έρχεται σε επαφή με το στόμα στη Θεία Κοινωνία».

Τα 20 δευτερόλεπτα που προτρέπει ο ΠΟΥ ως απαραίτητο χρόνο για πλύσιμο χεριών έχουν μετατραπεί από μία μερίδα πληθυσμού σε 20 προσευχές, έχοντας τυφλή εμπιστοσύνη σε κάποιο Σχέδιο του Θεού που υπάρχει μόνο σε κάποιο ξεχασμένο μέρος του μυαλού τους.

 Καπηλεύονται το όνομα του Χριστού, αρνούνται να ακολουθήσουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και γυρνούν ως «Μάρτυρες» μεταδίδοντας –όχι κάποιο βαρυσήμαντο μήνυμα- τον κοροναϊό.

Στην πραγματικότητα πιστεύουν στην θρησκεία της ανευθυνότητας και απ’ ότι φαίνεται αυτή η θρησκεία έχει αρκετούς πιστούς.

 Όπως για παράδειγμα εκείνους που αρνούνται φανατικά να εμβολιαστούν και πλάθουν ιστορίες συνωμοσίας που έχουν ξετρυπώσει από κάποια σειρά στο Netflix. Δημιουργούν μία υγειονομική βόμβα και προσθέτουν ένα ακόμη πονοκέφαλο, την στιγμή που περιμένουμε έξαρση της επιδημίας.

Την ίδια στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει ως «πολύ υψηλό» το επίπεδο επικινδυνότητας, οι γιατροί και νοσηλευτές στα ελληνικά νοσοκομεία δίνουν την δική τους μάχη καθημερινά για να μην αφήσουν τον ιό να εξαπλωθεί, κάποιοι συνεχίζουν να θεωρούν ότι βρισκόμαστε σε κάποια ταινία που θα έχει happy end. 

Κάτι αντίστοιχο με εκείνες της Φίνος Φιλμ και που στο τέλος θα βρεθούμε να χορεύουμε όλοι μαζί στο Σύνταγμα.στεύουν στην θρησκεία της ανευθυνότητας και απ’ ότι φαίνεται αυτή η θρησκεία έχει αρκετούς πιστούς.

Όπως για παράδειγμα εκείνους που αρνούνται φανατικά να εμβολιαστούν και πλάθουν ιστορίες συνωμοσίας που έχουν ξετρυπώσει από κάποια σειρά στο Netflix. Δημιουργούν μία υγειονομική βόμβα και προσθέτουν ένα ακόμη πονοκέφαλο, την στιγμή που περιμένουμε έξαρση της επιδημίας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός. Ο κοροναϊός ήρθε για να μας «ταλαιπωρήσει» και οφείλουμε να ακούμε ευλαβικά τους ειδικούς. Τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν, στις περισσότερες περιπτώσεις αναμένεται με ήπια συμπτώματα, αλλά οι ευπαθείς ομάδες θα βρίσκονται πάντα σε «κόκκινο συναγερμό». 

Κι εκεί πρέπει να αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη. Ο Υπουργός Υγείας της Βρετανίας παρότρυνε τους συμπολίτες του να τραγουδούν δύο φορές το «Happy Birthday» την ώρα που πλένουν τα χέρια τους, ώστε να περάσουν ευχάριστα τα 20 δευτερόλεπτα. Οι πιστοί μπορούν να το αντικαταστήσουν με το «Πάτερ Ημών».

Κάπως έτσι θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ