2020-03-20 00:06:57
Φωτογραφία για Μυστήριο: H Μοσάντ απέκτησε 100.000 τεστ για κορωνοϊό – Άγνωστο πώς
Κατασκοπευτικό θρίλερ - Οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ προμηθεύουν τη χώρα με εκατοντάδες χιλιάδες τεστ από χώρες με τις οποίες το Ισραήλ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις

Ο ισραηλινός οργανισμός κατασκοπείας Μοσάντ έχει αποκτήσει από αδιευκρίνιστες πηγές 100.000 δοκιμαστικά κιτ κορωναϊού και αναμένεται να αποκτήσει εκατομμύρια περισσότερα.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Η Μοσάντ, το οποίο δεν συμμετέχει γενικά σε προμήθειες αγορών, μπήκε στο παιχνίδι λόγω της έλλειψης των δοκιμαστικών kit, ανέφερε ο ιστότοπος Ynet χωρίς να αναφέρει την πηγή των πληροφοριών.

Τα τεστ μεταφέρθηκαν από δύο χώρες σε μια «σύνθετη» αποστολή. Ο Μπαράκ Ράβιντ δημοσιογράφος του Channel 13 είπε ότι προέρχονται από χώρες με τις οποίες το Ισραήλ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις.

Αυτή είναι η δεύτερη υπηρεσία αντικατασοπίας που το Ισραήλ έχει ενεργοποιήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει την ασθένεια, αναφέρει το Bloomberg.


Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας Σιν Μπετ εξουσιοδοτήθηκε να χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε κυρίως για αντιτρομοκρατικούς σκοπούς προκειμένου να προσδιορίσει και να ιχνηλατήσει τις επαφές των μολυσμένων με τον ιό ανθρώπων.

Η χρήση αυτής της τεχνολογίας από κυβερνητική υπηρεσία έχει γίνει αντικείμενο σφοδρής κριτικής, καθώς τη θεωρούν επικίνδυνη εισβολή στην ιδιωτική ζωή με παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου υγείας Ίταμαρ Γκρότι, είπε ότι τα τέστ που έφερε στο Ισραήλ η Μοσάντ δεν περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως μπατονέτες που βρίσκονται σήμερα σε έλλειψη, ανέφερε η Ynet.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μοσέ Μπαρ Σιμάν Τοφ πάντως είπε στο Ραδιόφωνο των Ενόπλων Δυνάμεων ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα κιτ δοκιμών δεν έχουν λήξει και ότι είναι τα κατάλληλα προς χρήση.

Άγνωστοι ανώτεροι αξιωματούχοι είπαν στον Ynet ότι η Μοσάντ έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε και η γραμμή παροχής περισσότερων ακόμα τεστ είναι ακόμα ανοιχτή.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το Ισραήλ θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ημερήσιων εξετάσεων σε τουλάχιστον 3.000 και πιθανόν 5.000. Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δέχονται σφοδρή κριτική γιατί δεν έχουν επαρκεί λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού δοκιμαστικών κιτ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορωναϊού στο Ισραήλ σημείωσε άνοδο 22% στις 529 την Πέμπτη από την προηγούμενη ημέρα, συμπεριλαμβανομένων έξι ατόμων σε σοβαρή κατάσταση. Δεν υπήρξαν θύματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ