2020-03-20 00:25:04
Φωτογραφία για Όσοι Αμερικανοί βρίσκονται στο εξωτερικό καλούνται να επιστρέψουν
Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι επιπέδου 4 και αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν

Η Ουάσινγκτον, με νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για όλους τους Αμερικανούς πολίτες, τους καλεί να μην φεύγουν στο εξωτερικό για κανέναν λόγο και όσοι βρίσκονται σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν αυτό είναι εφικτό.

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι επιπέδου 4 και αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

«Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.


Δεν διευκρινίστηκε αν οι αμερικανικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού των πολιτών τους ή όχι.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται αφού έκλεισαν πολλά σύνορα χωρών σε όλον τον κόσμο, όπως αυτά των ΗΠΑ με τον Καναδά. Έχουν διακοπεί επίσης τα ταξίδια των μη Αμερικανών πολιτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Ακυρώνονται στις πρεσβείες και τα προξενεία των περισσότερων χωρών τα καθιερωμένα ραντεβού για χορήγηση βίζας.

Δεν είναι σαφές, μέχρι στιγμής, πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση και για πόσο καιρό θα ισχύσει.

Μια σειρά από αμερικανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο θα αναστείλουν τη διαδικασία έκδοσης βίζας, όπως ανακοίνωσε - συγκεκριμένα - την Τετάρτη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε ακριβή αριθμό χωρών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι περισσότερες χώρες θα επηρεαστούν από την απόφαση,

Οι υπηρεσίες, πάντως, θεώρησης έκτακτης ανάγκης θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό.

Η απόφαση αναστολής θα επηρεάσει τη μεταναστευτική και μη μεταναστευτική βίζα σε χώρες με ταξιδιωτική οδηγία κλίμακας 2, 3, 4.

Το γεγονός αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι θα επηρεαστούν περί τις 100 χώρες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ