2020-03-20 00:30:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Άλλοι 108 νεκροί σε μία ημέρα
Στους 372 έφτασε ο αριθμός των θανάτων στη Γαλλία από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 10.995

Σε ρυθμούς... Ιταλίας, όσον αφορά στον αριθμό νεκρών και κρουσμάτων από τον νέο κορωνοϊό, συνεχίζει να κινείται η Γαλλία. Μέσα σε μία ημέρα, άλλοι 108 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στους 372.

Ο γενικός διευθυντής Υγείας, Ζερόμ Σαλομόν, έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης νεώτερα από την πανδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία. Η χώρα μετρά πλέον 10.995 κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 1.122 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο.

Από το σύνολο των 372 νεκρών που καταγράφει η Γαλλία από την πανδημία του κορωνοϊού, 6% είναι ηλικίας κάτω των 60 ετών. Την ίδια ώρα, 1.300 άτομα που νοσηλεύτηκαν με τον κορωνοϊό επέστρεψαν σπίτι τους, έχοντας ήπια ή και καθόλου συμπτώματα.

Ο Σαλομόν αναφέρθηκε όμως και στο ζήτημα έλλειψης ιατρικών υλικών -κυρίως μασκών- για το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Όπως είπε, η Γαλλία μπορεί να παράξει 6.000.000 μάσκες σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Παράλληλα, επανέλαβε πως στη μάχη για τον κορωνοϊό δεν οφελεί σε τίποτα να φορά κανείς μάσκα, αν δεν νοσεί (ή έχει συμπτώματα κρυολογήματος) ή δεν ανήκει στους εργαζόμενους που υποχρεούνται να φορούν μάσκες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ