2020-03-20 09:14:04
Φωτογραφία για Στ.Λυγερός: «Ευτυχώς που δεν πέρασε της τρόικας για φαρμακεία σε μεγάλα συμφέροντα!Αποδεικνύουν αυτές τις μέρες τον σημαντικό τους ρόλο!» (ηχητικό)
Οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες πέφτουν στο κενό

Ο Σταύρος Λυγερός* τονίζει τον πολύ σημαντικό ρόλο των συνοικιακών φαρμακείων, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα αυτές τις μέρες λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Κάνει μάλιστα και σύγκριση με το τι θα είχε συμβεί αν περνούσε η άποψη της τρόικας για φαρμακεία στα σούπερ μάρκετ και παράδοσή τους άνευ όρων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Διαβάστε την άποψη του κ. Λυγερού στο slpress.gr:

Αυτές τις μέρες διαπιστώνουμε πόσο χρήσιμα είναι τα συνοικιακά φαρμακεία. Και πόσο οδυνηρό θα ήταν να είχε περάσει αυτό που ήθελε η τρόικα, να περάσουν δηλαδή τα φαρμακεία στα μεγάλα συμφέροντα και στα σούπερ μάρκετ.

Σκεφτείτε αν είχαμε ακολουθήσει αυτή τη συμβουλή. Στην Ελλάδα, τα φαρμακεία λειτουργούν σαν σταθμοί πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ως τέτοιος αποδεικνύεται πολύτιμος ο ρόλος τους. Ο ασθενής την πρώτη συμβουλή θα τη ζητήσει από τον φαρμακοποιό του, ειδικά αυτές τις μέρες.


Αυτό που μετράει είναι η ίδια η πραγματικότητα. Και όχι οι κάθε είδους ιδεοληψίες. Και η πραγματικότητα των ημερών οφείλει να μας κάνει πιο προσεκτικούς, πιο σοφούς με την έννοια ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί απέναντι σε όλες τις ιδεοληψίες που διεκδικούν για τον εαυτό τους το «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», «έχω λύση για τα πάντα», ένας είδος «σωτηριολογικής προσέγγισης»

*Ο Σταύρος Λυγερός έχει εργαστεί σε εφημερίδες (για 23 χρόνια στην Καθημερινή), ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Σήμερα είναι πολιτικός, διπλωματικός σχολιαστής στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ και διευθυντής του ιστότοπου slpress.gr. Συγγραφέας 13 βιβλίων. Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:
Farmakopoioi
farmakopoioi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ