2020-03-20 11:30:40
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Ξεκινά ο δειγματοληπτικός έλεγχος στον γενικό πληθυσμό! Πως θα επιλέγονται οι πολίτες
Με τυχαίο δείγμα που θα επιλέγεται με συγκεκριμένα κριτήρια θα ξεκινήσει ο δειγματοληπτικός έλεγχος στον γενικό πληθυσμό ώστε να καταγραφεί όσο το δυνατόν επιδημιολογικά η επέκταση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως γνωστοποίησε ο καθηγητής κ.Σωτήρης Τσιόδρας μέχρι στιγμής η επιστημονική ομάδα δεν έχει καταλήξει στον ακριβή τρόπο του δειγματοληπτικού ελέγχου. Ωστόσο το σχετικό αριθμητικό μοντέλο ετοιμάζεται, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή καταγραφή του πληθυσμού.

Πάντως το δείγμα θα επιλέγεται από όσους βρίσκονται στο σπίτι και παρουσιάζουν συμπτώματα του κορονοϊού.

Ο καθηγητής κ.Τσιόδρας υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθείται στον εργαστηριακό έλεγχο παρά την κριτική που ασκείται. Παράλληλα ο κ.Τσιόδρας υπογράμμισε πως παρακολουθούμε την επιδημία όσο πιο καλά μπορούμε ενώ αναφερόμενος στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τόνισε ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά.

Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια»

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ.Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου των 15% των πραγματικών κρουσμάτων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ