2020-03-20 13:47:51
Φωτογραφία για Ανατριχιαστικό βίντεο: Δείτε πως εισέρχεται ο κορωνοϊός στα ανθρώπινα κύτταρα -Πως επηρεάζει πνεύμονες, καρδιά, νεφρούς και έντερο
Ένα ανατριχιαστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας που δείχνει πως ο κορωνοϊός εισέρχεται στα ανθρώπινα κύτταρα και πως επηρεάζει πνεύμονες, καρδιά, νεφρούς και έντερο.

Ενώ, ανατριχιαστική είναι και η περιγραφή μιας 39χρονης μητέρας με κορωνοϊό από την ΜΕΘ.

Οι ερευνητές από την Κίνα χρησιμοποίησαν κρυο-ηλεκτρονική μικροσκοπία για να δείξουν τον τρόπο με τον οποίο ο covid-19 μολύνει τους ανθρώπους. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Science αναφέρει πως ο ιός στοχεύει σε έναν τύπο υποδοχέα, που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα στους πνεύμονες, την καρδιά, τους νεφρούς και το έντερο.

Ο μικροβιολόγος Mark Fielder του πανεπιστημίου Kingston υποστήριξε ότι ο ιός φαίνεται να επιτίθεται σε δύο τύπους πνευμονικών κυττάρων: κυψελιδικά κύτταρα (goblet cells), τα οποία επικαλύπτουν την αναπνευστική οδό με βλέννα και πηνιώδη κύτταρα (cilitated cells) που συνήθως φιλτράρουν παθογόνους παράγοντες.

Ο ιός στοχεύει έναν ανθρώπινο υποδοχέα που έχει συνδεθεί με έναν μεταφορέα αμινοξέος. Αυτός ο υπότυπος δομής δεν έχει ποτέ ανακαλυφθεί στο παρελθόν.
toeidesauto
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ