2020-03-21 00:04:08
Φωτογραφία για Επιστολή προς Υπ Οικονομικών
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα 20/3/2020 

Αξιότιμε κ Υπουργέ Οικονομικών 

Με μεγάλη μας έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε ότι στα μέτρα οικονομικής βοήθειας δεν συμπεριλαμβάνονται οι Ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί. 

Προς ενημέρωσή σας θέλουμε να σας μεταφέρουμε την κραυγή και την αγωνία των χιλιάδων συναδέλφων μας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων σε όλη την Ελλάδα, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά κάθε ημέρα. 

Σε πολλές περιπτώσεις πολλοί από τους παιδιάτρους, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα ιατρεία τους και ζουν κυριολεκτικά με μηδενικό εισόδημα. 

Γνωρίζετε και εσείς ότι τα μέτρα προφύλαξης σε υγειονομικό υλικό, που πρέπει να έχουμε για να μπορούμε να λειτουργούμε με σχετική ασφάλεια στα ιατρεία μας, κοστίζουν αρκετά χρήματα, που αναγκαζόμαστε να τα βάζουμε εξ ολοκλήρου από την τσέπη μας. Πολλοί από τους συναδέλφους δεν έχουν άλλους πόρους για να ζήσουν και είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ενοίκιο, δάνειο και πάγια καθημερινά έξοδα. 


Οι Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι, αλλά και όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποτελούν την στιγμή αυτή, τον κυματοθραύστη της διασποράς της νόσου και τον πυλώνα προστασίας από την επιβάρυνση των δευτεροβάθμιων δημόσιων δομών υγείας από άσκοπες και μη επείγουσες επισκέψεις. 

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις με την τηλεφωνική επικοινωνία σε καθημερινή βάση με τους γονείς, συνδράμουμε τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ και στον καθησυχασμό των γονιών. 

Κε Υπουργέ 

Ζητούμε από εσάς να επεκτείνετε τα μέτρα οικονομικής στήριξης και για τους Ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, προκειμένου να μπορέσουμε απρόσκοπτα να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ο κυματοθραύστης της πανδημίας, βοηθώντας στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας στην χώρα μας και στην μείωση της διασποράς της νόσου. 

Ιδιαίτερα για τους Παιδιάτρους, πρέπει να βοηθήσετε ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εξυπηρετούν την Δημόσια Υγεία, εμβολιάζοντας τα βρέφη και τα μικρά παιδιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός από τον κοροναϊό, τα πολύ σοβαρά αυτά νοσήματα, που δεν υπάρχουν χάρη στους εμβολιασμούς, εξακολουθούν να υφίστανται ως μεγάλη απειλή γύρω μας. 

Με τιμή 

Η διοικούσα επιτροπή 

Έλσα Καλούδη 6907916111 

Τζίνα Νταμάγκα 69366689111 

Κώστας Νταλούκας 6944307208 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ