2020-03-21 03:36:39
Φωτογραφία για Πόλη «φάντασμα» η Βενετία φωτος
Άδεια σοκάκια, σιωπηρά κανάλια, άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια να περιμένουν να περάσει ο εφιάλτης... Η Βενετία έχει παραδοθεί στον κορωνοϊό, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, μόλις λίγες εβδομάδες για την ακρίβεια, που μεταδίδαμε εικόνες από τη Βενετία να έχει... βυθιστεί -ακόμα περισσότερο- μέσα στο νερό, λόγω των ισχυρών βροχωπτώσεων και χιλιάδες τουρίστες, ακόμη και με τη συγκεκριμένη κατάσταση, να κατακλύζουν τους δρόμους και να διασκεδάζουν... κολυμπώντας στους πλημμυρισμένους δρόμους. Η Βενετία σήμερα δεν είναι πλημμυρισμένη. Σε μία ηλιόλουστη μέρα, κατά την οποία ο κόσμος δεν θα χωρούσε στα σοκάκια της πανέμορφης ιταλικής πόλης, στους δρόμους δεν υπάρχει ψυχή.

Μία πόλη «φάντασμα», χωρίς τουρίστες, χωρίς κίνηση, χωρίς γόνδολες και βαρκάρηδες, χωρίς γκλαμουριά, χωρίς ανθρώπους να της δίνουν ζωντάνια. Μία πόλη έρημη, μία πόλη που επλήγη, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, από τον κορωνοϊό, μία πόλη που «μένει σπίτι», περιμένοντας να περάσει αυτή η πρωτοφανής μπόρα.


Μέχρι τότε, τα σοκάκια μένουν έρημα, στα εμβληματικά κανάλια της δεν τραγουδούν οι γονδολιέρηδες και οι κάτοικοι μένουν έγκλειστοι στα σπίτια τους, προσδοκώντας, όπως όλοι μας, ένα θαύμα, ή... να ξυπνήσουμε ιδρωμένοι και να διαπιστώσουμε ότι ήταν απλά ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης.

Όμως δεν είναι όνειρο, αλλά η πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που ο φακός της κάμερας την αποτυπώνει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο. Την ερήμωση Φωτος από την πόλη της Ιταλίας που μέχρι πριν λίγες ημέρες φιλοξενουσε εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες απ' όλον τον κόσμο:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ