2020-03-21 14:06:42
Φωτογραφία για Μόνο «εισαγόμενα» κρούσματα εξακολουθεί να καταγράφει η Κίνα
Η Κίνα δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού ως τα

μεσάνυχτα της Παρασκευής, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 41 επιπλέον περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μολυσμένοι από τον SARS-CoV-2 στο εξωτερικό, αριθμός ρεκόρ ημερησίως.

Συνολικά, ο αριθμός των «εισαγόμενων» κρουσμάτων από το εξωτερικό ανέρχεται πλέον σε 269.

Για να αποφευχθεί μια εκ νέου εξάπλωση του ιού, που έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα, οι αρχές επιβάλλουν πλέον να μπουν σε καραντίνα όλοι όσοι φτάνουν στο κινεζικό έδαφος.

Σε σύγκριση με τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν καθημερινά καταγράφονταν χιλιάδες νέα κρούσματα, η μετάδοση ουσιαστικά σταμάτησε στην Κίνα, τη χώρα από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

Η Κίνα έχει καταγράψει συνολικά περισσότερους από 81.000 ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, εκ των οποίων μόνο οι 6.013 εξακολουθούν να είναι άρρωστοι, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.


Ο αριθμός των νεκρών έχει μειωθεί επίσης σημαντικά, με επτά θανάτους να έχουν καταγραφεί χθες, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαιρέτισε τις προσπάθειες για τον περιορισμό της επιδημίας στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη στο κέντρο της Κίνας, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

«Η Ουχάν δίνει ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο δείχνοντας ότι και η πιο σοβαρή κατάσταση είναι αναστρέψιμη» δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Υπό αυστηρή καραντίνα στις Φιλιππίνες - 19 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα τον 19ο θάνατο στη χώρα που σχετίζεται με τον νέο κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα αυξήθηκε σε 262 από 230 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έχει θέσει περισσότερο από τον μισό πληθυσμό της χώρας υπό αυστηρή καραντίνα στο σπίτι ώστε να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19.

147 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα 147 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC). Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 8.799.

Οι νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν και πάλι σε πάνω από 100, από τις 87 που είχαν ανακοινωθεί χθες, παρόλο που η Νότια Κορέα καταγράφει μια τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας από την κορύφωση των 909 κρουσμάτων στις 29 Φεβρουαρίου.

Δυο πρώτοι θάνατοι στη Σιγκαπούρη

Τους πρώτους θανάτους ανθρώπων που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ανακοίνωσε σήμερα η Σιγκαπούρη. Οι δύο ασθενείς που πέθαναν ήταν μια 75χρονη γυναίκα από την Σιγκαπούρη και ένας 64χρονος Ινδονήσιος άνδρας, ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, που έχει λάβει επαίνους για τα αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης του ιού, έχει επιβεβαιώσει 385 κρούσματα του ιού και είχε μέχρι χθες κατορθώσει να αποφύγει θανάτους από τον Covid-19 από τότε που αυτός ξέσπασε στη χώρα στις αρχές Ιανουαρίου.

Αποσύρει μέτρα πρόληψης η Ιαπωνία, με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.016 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού έως το Σάββατο, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK, φτάνοντας ένα νέο ορόσημο, καθώς η χώρα προσπαθεί να αποφύγει μια υγειονομική κρίση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 1.728, αν συμπεριληφθούν τα 712 κρούσματα που καταγράφηκαν σε ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει κοντά στο Τόκιο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το NHK.

Παρόλο που ο αριθμός των μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται, η Ιαπωνία άρχισε να αποσύρει ορισμένα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Την Παρασκευή, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι δεν θα επεκτείνει το κλείσιμο των σχολείων, ανοίγοντας το δρόμο για επανέναρξη μαθημάτων στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους τον Απρίλιο.

Η διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την πανδημία του Covid-19 και την επακόλουθη ακύρωση αθλητικών διοργανώσεων και προκριματικών αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν πει επανειλημμένα ότι οι Αγώνες θα γίνουν βάσει προγράμματος.

Ταϊλάνδη: Κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων

Η Ταϊλάνδη κατέγραψε σήμερα την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων στην επικράτειά της, με 89 νέα κρούσματα τα οποία ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα σε 411.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Υγείας Ταουισίν Ουισανουγιότιν δήλωσε ότι τα νέα κρούσματα συνδέονται με παλαιότερα από έναν αγώνα πυγμαχίας, ένα συγκρότημα ψυχαγωγίας και μια θρησκευτική συγκέντρωση στη γειτονική Μαλαισία.

Από τους προσβληθέντες, οι 366 λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 44 έχουν αναρρώσει.

Η Ταϊλάνδη έχει καταγράψει έναν θάνατο από την Covid-19.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ