2020-03-21 15:23:27
Φωτογραφία για Πώς η αναμέτρηση Αταλάντα-Βαλένθια στο Μιλάνο... «θέρισε» το Μπέργκαμο!
Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει ο ισχυρισμός ενός Ιταλού ανοσολόγου, σύμφωνα με τον οποίο, για την τραγωδία στο Μπέργκαμο είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται η αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια στο «Σαν Σίρο» για το Champions League

Η Ιταλία έχει δεχτεί αναμφίβολα το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία του κορωνοϊού, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να επικεντρώνεται στο Μπέργκαμο. Η ιταλική πόλη είναι η δεινότερα πληγείσα επαρχία με το τοπικό αποτεφρωτήριο ναι μεν να εργάζεται επί 24ώρου βάσεως, αλλά να αποδεικνύεται ανεπαρκές να διαχειρισθεί τον τόσο αυξημένο αριθμό νεκρών. Συγκεκριμένα, μετρά πάνω από 4.000 κρούσματα, ενώ ο κατάλογος των νεκρών ανέρχεται στους 530 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εκτός ελέγχου, γεγονός που αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά μέσα από τα στιγμιότυπα της La Repubblica. Βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο, παρουσιάζαν μία μακρά φάλαγγα από φορτηγά του στρατού να μετακινούνται τη νύκτα στις άδειες οδούς της πόλης, μεταφέροντας φέρετρα από το τοπικό κοιμητήριο.


Οι εικόνες με τα φορτηγά του στρατού τεκμαίρουν μέχρι ποιού βαθμού έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους οι υπηρεσίες υγείας της βόρειας Ιταλίας, που πλήττεται όσο καμία άλλη περιοχή του κόσμου από την πανδημία!

Ποιος είναι ο λόγος όμως που το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στο Μπέργκαμο;

Στο ερώτημα που εγείρεται σχετικά με τα αίτια της έξαρσης του ιού στην εν λόγω πόλη, ο Ιταλός ανοσολόγος, Φραντσέσκο Λε Φόκε, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο Umberto I της Ρώμης, έδωσε την δική του απάντηση, παρουσιάζοντας την δραματική κατάσταση στο Μπέργκαμο ως απότοκο της μεγάλης συγκέντρωσης οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αταλάντα.

Σύμφωνα με τον Λε Φόκε, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 2.500 οπαδοί ταξίδεψαν στην Ιταλία και το Μιλάνο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την Βαλένθια, καθώς η Αταλάντα χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο των Ίντερ και Μίλαν για το Champions League, λόγω του ότι το έδρα τους στο Μπέργκαμο δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για αγώνα της διοργάνωσης.

Ενόσω λοιπόν ο ιός βρίσκονταν ακόμη στα πρώτα στάδια της εξάπλωσης του στην βόρεια Ιταλία, με αποτέλεσμα να μην επιβάλλονται απαγορεύσεις μετακίνησης, οι χιλιάδες οπαδοί που βρέθηκαν στο Μιλάνο για την ιστορική αναμέτρηση, γύρισαν πίσω στα σπίτια τους, έχοντας μολυνθεί από τον ιό. Το ίδιο σκηνικό συνέβη και με τους φιλάθλους της Βαλένθια, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ισπανία με συμπτώματα κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικά οι δηλώσεις του Λε Φόκε που αναπαρήγαγε και το Football Italia:

«Πέρασε ένας μήνας από εκείνο το ματς, οπότε το timing δένει. Χιλιάδες κόσμος στις εξέδρες, δίπλα-δίπλα, σε κατάσταση απόλυτης ευτυχίας γι’ αυτό που έβλεπαν από την Αταλάντα, οπότε όλα είναι πιθανά. Κανείς δεν ήθελε να χάσει αυτό το παιχνίδι, οπότε μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στις εξέδρες βρέθηκαν και άνθρωποι που μπορεί να είχαν λίγο πυρετό, να είχαν ήδη συμπτώματα αλλά να μην έδωσαν σημασία».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ