2020-03-22 21:24:17
Φωτογραφία για Eνόψει lockdown η Γερμανία;
Σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί ενιαία σε όλα τα γερμανικά

ομόσπονδα κρατίδια η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι στις 15.00 ώρα Ελλάδας, η γερμανίδα καγκελάριος με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων. Επί τάπητος, εάν υπό τις νυν συνθήκες κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν ριζικότερα μέτρα με βασικότερο την καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.

Εκτός από την Άγκελα Μέρκελ θα συμμετάσχουν όλοι οι βασικοί υπουργοί που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της πανδημίας: ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, οι υπουργοί Εσωτερικών, Εξωτερικών, Υγείας και η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Διαφωνίες μεταξύ των κρατιδίων

Ορισμένα κρατίδια, κυρίως η Βαυαρία, έχουν ήδη προχωρήσει στη λήψη πολύ δραστικότερων μέτρων σε σχέση με άλλα. Ο υπουργός παρά τη καγκελαρία Χέλγκε Μπράουν έκανε σαφές ήδη από χθες ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το εάν αυτό το Σαββατοκύριακο οι Γερμανοί υπακούσουν στις οδηγίες των ειδικών και τηρήσουν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους
. Σε αρκετές πόλεις και περιφέρειες εμφανίστηκαν κρούσματα ανυπακοής, κυρίως νεαρών ατόμων, που σε ομάδες γιόρταζαν σε πάρκα ή “ρέμβαζαν” στις όχθες ποταμών και λιμνών. Δεν είναι σαφές πόσην ώρα θα διαρκέσει η τηλεδιάσκεψη.

Σε περίπτωση που υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις, είναι πολύ πιθανόν να συμπέσουν με αυτές με αυτές που έλαβαν πρόσφατα οι 16 τοπικοί πρωθυπουργοί. Από όλους κυρίως ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ελπίζει στη λήψη ενιαίας και αυστηρής απόφασης, όπως με αυτή που έχει λάβει στο κρατίδιό του. Δεν συμφωνούν όμως όλοι με τη στάση του. Κυρίως ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα απορρίπτει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας. «Ελπίζω να αποφύγουμε να φτάσουμε στη λήψη μέχρι και τέτοιων μέτρων. Είναι στη διακριτική ευχέρεια των κρατιδίων και των κοινοτήτων. Ιδιαίτερα σε τέτοιες καταστάσεις όλοι έχουν ανάγκη να παίρνουν καθαρό αέρα» δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allegmeine Zeitung.

Πηγή: DW
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ