2020-03-23 20:03:09
Φωτογραφία για Πρωτοφανές Βρετανία (ξανα) αναλαμβάνει τον έλεγχο των σιδηροδρόμων που έχει ιδιωτικοποιήσει
Η συντηρητική κυβέρνηση αναστέλλει το leasing στους ιδιωτες και αναλαμβάνει τη διοίκηση για να εξασφαλίσει επάρκεια δρομολογίων στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού - Πλήρη επανακρατικοποίηση, ζητούν οι Εργατικοί

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει τον έλεγχο των σιδηρόδρομων της χώρας για τουλάχιστον έξι μήνες, για να εξασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν να παρέχονται απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

«Το Υπουργείο Μεταφορών θα αναστείλει προσωρινά τις ισχύουσες συμφωνίες Franchise και θα μεταφέρει τη λήψη όλων των αποφάσεων σχετικά με τα ρίσκα εσόδων εξόδων στην κυβέρνηση για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αρχικά έξι μήνες», δήλωσε σε ανακοίνωση το υπουργείο.

Η κρίση έχει ήδη μειώσει ήδη τον αριθμό των επιβατών σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας κατά 70%, ανέφερε το υπουργείο μεταφορών, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ευστάθεια των ιδιωτικών φορέων εκμετάλλευσης που τρέχουν κομμάτια του εθνικού σιδηροδρομικού συστήματος.


Το σύστημα ισιωτικοποίησης με franchise κομματιών του σιδηροδρόμου που έχει επιλέξει το Ηνωμένο Βασίλειο είναι διαφιλονικούμενο, με το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης να ζητάει για πλήρη επανεθνικοποίηση.

Ο υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς είπε «Παίρνουμε αυτή την απόφαση για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους κλειδιά που υπολογίζουν στους σιδηροδρόμους μας για να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τους ζωτικούς ρόλους τους, τους εργαζόμενους που έχουν αλλάξει ριζικά τη ζωή τους για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κοροναϊού και το σιδηροδρομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ