2020-03-23 20:12:07
Φωτογραφία για ΣτΕ: Ειδικός φρουρός αποτάχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ως χρήστης ναρκωτικών και ζητά να επανέλθει
Ο ειδικός φρουρός ζητά να επανέλθει στο σώμα, επιχειρώντας την ακύρωση της απόφασης του Πειθαρχικού – Το Δευτεροβάθμιο πειθαρχικό του καταλόγισε βαρύτατα παραπτώματα για τη δραστηριότητα και συμπεριφορά του

Ειδικός φρουρός χρήστης ναρκωτικών ουσιών ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου με την οποία τέθηκε εκτός της Ελληνική Αστυνομίας. Δηλαδή, ζητεί να επανέλθει και πάλι στο σώμα των αστυνομικών, παρά τα όσα τα αναγράφονται στην πειθαρχική απόφαση.

Ειδικότερα, το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο καταλόγισε στον ειδικό φρουρό που υπηρετούσε στην Αθήνα βαρύτατα παραπτώματα για την εν γένει δραστηριότητα και συμπεριφορά του, τα οποία «μαρτυρούν διαφθορά χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με την πειθαρχική απόφαση, ο ειδικός φρουρός, το καλοκαίρι του 2009, επισκεπτόταν έναν ιδιώτη στην κατοικία του, προμηθευόταν παράνομα (χωρίς ιατρική συνταγή και για λογαριασμό της σύνοικου – μνηστής του), «μικροποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός συσκευασίας (καρτέλα), συσκευασμένα πρόχειρα σε νάιλον σακουλάκι»
. Επίσης, μέσα στον Αύγουστο του ίδιου έτους (2009), μετέβη κατ’ επανάληψη στην κατοικία του ίδιου ιδιώτη και «έκανε μαζί του χρήση ναρκωτικών ουσιών- ηρωίνης- μέσω της μύτης με καλαμάκι».

Ακόμη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009 σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., «αντιστάθηκε βίαια με τα χέρια και τα πόδια προσπαθώντας να αποφύγει την έρευνα, η δε αντίστασή του αυτή ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο ενεργήσας την έρευνα αστυνομικός χρειάστηκε τη συνδρομή και των λοιπών αστυνομικών της ομάδας του ώστε να επιτευχθεί τελικά η προσαγωγή του στην έδρα της υπηρεσίας τους και επιπροσθέτως κατάφερε να απορρίψει στο οδόστρωμα το περιεχόμενο της μπλε νάιλον συσκευασίας, η οποία εμπεριείχε χάπια».

Πάντως, η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους ανέφερε για το περιεχόμενο της εν λόγω μπλε νάιλον συσκευασίας, ότι «πρόκειται για σακουλάκι στο οποίο δεν ανιχνεύθηκαν ουσίες που να εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών».

Να σημειωθεί ότι ο ειδικός φρουρός πρώτη φορά τέθηκε για τον ίδιο λόγο εκτός σώματος της ΕΛ.ΑΣ. το 2012, αλλά μετά από 2 χρόνια το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου για έλλειψη νόμιμης και επαρκούς αιτιολογίας.

Μετά την δεύτερη απόλυσή του ο ειδικός φρουρός προσέφυγε και πάλι στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών ζητώντας την ακύρωση της πειθαρχικής απόφασης. Όμως, αυτή την δεύτερη φορά το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακύρωσής του, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα, ενώ επιδίκασε σε βάρος του την δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία ανέρχεται στα 171 ευρώ.

Κατόπιν αυτού προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητεί την ακύρωση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ