2020-03-23 20:19:30
Φωτογραφία για Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ - Μακρόν για τους εκβιασμούς της Τουρκίας
Η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου - Διατυπώνει προτάσεις για: ενίσχυση της Frontex,

κλείσιμο της στρόφιγγας των χρηματοδοτήσεων όσο η Τουρκία στέλνει μετανάστες στα ευρωπαϊκά σύνορα, άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο

Επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αμείωτες τουρκικές προκλήσεις στον Εβρο και τις θέσεις της χώρας για την μεταναστευτική πολιτική. Η ελληνική κυβέρνηση παρά την μάχη που δίνει για τον περιοριοσμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιχειρεί παράλληλα να διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια καταθέτοντας στις ευρωπαϊκές ηγεσίες τις θέσεις της χώρας για το νέπο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου.

Την αποκάλυψη έκανε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, εξηγώντας ότι η η επιστολή εστάλη στις 16 Μαρτίου μια ημέρα πριν την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

“Η αναλυτική επιστολή περιέγραφε το τι γίνεται στα σύνορά μας – που είναι και ευρωπαϊκά – με τους εκβιασμούς της Τουρκίας που επιχειρεί να στείλει μαζικά μετανάστες. Περιελάμβανε και την διάσταση της παραβίασης βασικών διατάξεων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου με την χρήση ανθρώπων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών” ανέφερε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος για να προσθέσει “η ίδια επιστολή περιλαμβάνει τις ελληνικές προτάσεις που αφορούν τρεις τομείς. Την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex. Τον μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε στην περίπτωση της Τουρκίας να είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, δηλαδή όσο περισσότερους στέλνουν τόσο να μειώνονται τα χρήματα. Και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο ώστε να επιστρέφονται και όσοι έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα. Ουσιαστικά η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου”.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ