2020-03-23 21:31:45
Φωτογραφία για Οι αληταράδες ακιντζήδες του Ερντογάν στον Έβρο
Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος

Δεν έχουν να κάνουν πλέον ακριβώς με το μεταναστευτικό αυτά, που συμβαίνουν στον Έβρο. Οι ομάδες των παρακρατικών αληταράδων που δήθεν ως "πρόσφυγες" και "μετανάστες" προκαλούν καθημερινά επεισόδια στα ελληνικά σύνορα, με την πλήρη κάλυψη των τουρκικών κρατικών υπηρεσιών, δεν αποτελούν πρωτότυπο εργαλείο πολιτικής της Τουρκίας. Από τα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, οι Σουλτάνοι φρόντιζαν να προηγούνται των τακτικών τουρκικών στρατευμάτων, οι "ακιντζήδες", σώματα ατάκτων παραστρατιωτικών, ιππέων ή και πεζών.

Αυτοί, με εφόδους και λεηλασίες, είχαν στόχο να κάμπτουν το φρόνημα των πληθυσμών και των στρατιωτών του αντιπάλου, πριν από την επίθεση του τακτικού στρατού, ή να προετοιμάσουν διωγμούς. Την παράδοση του κατευθυνόμενου "θυμωμένου" όχλου διατήρησαν για αιώνες οι τουρκικές ηγεσίες, πράγμα που και οι Έλληνες γνώρισαν κατά περιόδους, από τα χρόνια της Επανάστασης, έως και στον 20ο αιώνα.


Παρακρατικό, οργανωμένο από κυβερνητικούς παράγοντες, όχλο "εξαγριωμένων" αληταράδων χρησιμοποίησε η Άγκυρα το Σεπτέμβριο του 1955 για το χιτλερικού τύπου πογκρόμ εναντίον των ελληνορθόδοξων στην Κωνσταντινούπολη. Σε ρόλο "ακιντζήδων", η αλητεία του Μεντερές, οπλισμένη με ρόπαλα, σίδερα και πέτρες προκάλεσε με αιφνιδιαστική έφοδο, ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου, καταστροφές, λεηλασίες καταστημάτων και οικιών και βανδαλισμού στις ορθόδοξες εκκλησίες, σκορπίζοντας τον τρόμο τους χριστιανούς της Πόλης.

Ήταν η κτηνώδης εισαγωγή μίας σχεδιασμένης πολιτικής του τουρκικού κράτους κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα, την οποία όλοι γνωρίζουμε. Τέτοιου τύπου πιστούς του, κομματικούς "ακιντζήδες" χρησιμοποίησε και ο Ερντογάν τον Ιούλιο 2016, κτυπώντας και εκφοβίζοντας με αυτό το "εργαλείο" πολίτες και στρατιώτες, προκειμένου να δημιουργήσει νυχτερινό κλίμα "λαϊκής" στήριξης του.

Η Ελλάδα κράτησε τον Έβρο

Ίδιου τύπου χονδροειδές, πλην επικίνδυνο, τέχνασμα επιχείρησε ο "τρελαμένος" Ερντογάν στον Έβρο, οργανώνοντας θορυβώδες μουσουλμανικό "γιουρούσι" σημερινών άτακτων "ακιντζήδων", τους οποίους ανέμιξε με οικογένειες δυστυχισμένων προσφύγων, που έχει συγκεντρώσει σε τουρκικά εδάφη και στην Κωνσταντινούπολη. Καλά προετοιμασμένη η Ελλάδα απέκρουσε το "γιουρούσι" των ατάκτων στα σύνορα.

Επιπλέον, χάρη στον μεταναστευτικό εκβιασμό του άξεστου Ερντογάν, οδήγησε τους ηγέτες της ΕΕ να κατανοήσουν, επιτέλους, πως τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία είναι όντως ευρωπαϊκά. Η τουρκική επιχείρηση απέτυχε. Και σταθερά υπέρ των ελληνικών κρατικών αρχών, οι μουσουλμάνοι της Θράκης έδειξαν στην Άγκυρα, ότι δεν έχουν καμία διάθεση να δουν το τόπο τους να πλημμυρίζει, βάσει σχεδίου, από χιλιάδες "εισαγόμενους" ομόθρησκους τους, με τη θρακική κοινωνία να καταστρέφεται.

Ο τυχοδιώκτης Ερντογάν φρύαξε. Και για το λόγο αυτό επιμένει ηλιθίως να κρατάει τη μαύρη αλητεία των "ακιντζήδων" στον Έβρο, προσπαθώντας με αυτούς τους παρακρατικούς μεροκαματιάρηδες και τη ΜΙΤ να δημιουργήσει πρόβλημα στη Θράκη. Όποιες κι’ είναι οι αποτυχίες και ο βαθμός γελοιότητας της πολιτικής του διαταραγμένου σουλτάνου στη Θράκη, η Ελλάδα καλό είναι να κρατήσει γερό επί μακρόν το φράκτη στον Έβρο. Πολλά εξελίσσονται, γύρω μας ΠΗΓΗ: slpress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ