2020-03-23 22:41:54
Φωτογραφία για Κι όμως βουτιά καταγράφει και το ηλεκτρονικό εμπόριο
Με εξαίρεση είδη σούπερ μάρκετ, φαρμακείου καθώς και παιχνίδια – βιβλία – Τι δείχνει η πρώτη έρευνα που διεξήχθη απ’ τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A

Την γενική πτώση της αγοράς ακολουθεί και το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς οι καταναλωτές φαίνεται να απέχουν από κάθε προϊόν πέραν των βασικών. Μάλιστα στην πρώτη έρευνα του είδους που καταγράφεται απ’ τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A το πλήγμα για τις λιανεμπορικές επιχειρήσεις είναι μεγάλο. Στις μόνες κατηγορίες που καταγράφεται αύξηση παραγγελιών είναι τα είδη σούπερ μάρκετ και κυρίως τα τρόφιμα, τα είδη φαρμακείου καθώς επίσης και τα βιβλία – παιχνίδια καθώς οι γονείς αναζητούν τρόπους για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους.

Στην έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 307 επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στο διάστημα 18/3 με 21/3, το 92% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι η τρέχουσες συνέπειες της πανδημίας τους έχει ήδη επηρεάσει τις επιχειρήσεις τους ενώ οι κλάδοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο είναι: Είδη μόδας, αθλητικά είδη, κοσμήματα, είδη σπιτιού, λευκές συσκευές.


Μάλιστα το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι λαμβάνουν σημαντικά λιγότερες παραγγελίες σε σχέση με πριν. Επίσης το 42% απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις προμήθειες λόγω του γενικότερου lockdown και των εμπορικών περιορισμών ανά τον κόσμο καθώς και καθυστερήσεις στις παραλαβές.

Ήδη πάντως πάνω από 8 στους 10 θεωρεί ότι το σύνολο της χρονιάς πλέον θα είναι προβληματικό με μείωση ζήτησης και πωλήσεων και προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ