2020-03-23 23:44:45
Φωτογραφία για Γερμανία: Από το σπίτι της κυβερνά η Μέρκελ
Η καραντίνα της Μέρκελ έχει ανοίξει συζητήσεις για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της Γερμανίας εάν νοσήσει - Θα υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ

Την δεύτερη μέρα προληπτικού κατ΄ οίκον περιορισμού διανύει η Άνγκελα Μέρκελ με την ίδια να παραδέχεται ότι από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid- 19, η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς.

Στην πατρίδα της, σύμφωνα με το γερμανικό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, συνολικά έχουν καταγραφεί 15.000 κρούσματα και 114 θάνατοι.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο n-tv, η Μέρκελ δεν έχει εμφανίσει κάποια συμπτώματα ωστόσο, θα πρέπει να μείνει για δύο εβδομάδες στην οικία της στο Βερολίνο αφού ήρθε σε επαφή με τον γιατρό της, ο οποίος νοσεί από τον κορωνοϊό.

«Θα υποβληθεί σε τεστ μέσα τις επόμενες ημέρες αφού μόνο ένα (τεστ) δεν αρκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Μέρκελ θα έχει τα ηνία της χώρας από το σπίτι της μέσω τηλεδιασκέψεων. Η Καγκελάριος πάντως υποστηρίζει ότι αισθάνεται καλά απλά η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς.


Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν ο γιατρός της, που βρέθηκε θετικός στον Covid-19, φορούσε μάσκα την ώρα που την εξέταζε.

Η Μέρκελ τον συνάντησε την περασμένη Παρασκευή, όταν εμβολιάστηκε κατά του πνευμονόκοκκου.

Η καραντίνα της Μέρκελ προκαλεί αντιπαράθεση στη Γερμανία

Κι ενώ η Μέρκελ βρίσκεται σε «καραντίνα», υπήρξαν κάποιοι που έσπευσαν να προεξοφλήσουν ότι σε περίπτωση που νοσήσει, θα πρέπει κάποιος να την αντικαταστήσει. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, ο αντικαγκελάριος Ολαφ Σολτς (Σοσιαλδημοκράτης) είναι αυτός που θα έπρεπε να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Focus», ο κατ΄ οίκον περιορισμός της Μέρκελ προκαλεί ήδη πολιτική αντιπαράθεση στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

Ο Βαυαρός βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD) Αντρέας Βίνχαρτ, σε ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε με καυστικό τρόπο:

«Η Μέρκελ σε καραντίνα! Πίσω από τα κάγκελα θα ήταν καλύτερα, αλλά είναι μια αρχή», για να λάβει την πρώτη απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Λαρς Κλινγκμπάιλ: «Μένω άφωνος».

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τονίστηκε πάντως ότι η καραντίνα της καγκελαρίου είναι προληπτική και ότι η ίδια θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της. Οι περισσότερες συνεργασίες της, επισημάνθηκε, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα ούτως ή άλλως με τηλεδιασκέψεις.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ