2020-03-24 03:12:45
Φωτογραφία για Γερμανία αναλαμβάνει Ιταλούς ασθενείς
Έξι ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιταλία θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Λειψίας και της Δρέσδης - Η Γερμανία φιλοξενεί και Γάλλους ασθενείς

Έξι ασθενείς που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην Ιταλία θα νοσηλευθούν σε γερμανικά νοσοκομεία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας, ενώ η Γερμανία ήδη έχει υποδεχθεί ασθενείς από τη Γαλλία.

«Αυτή, φρονώ, είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη ότι υποστηρίζουμε και βοηθάμε και τους άλλους όταν μπορούμε να το κάνουμε», σημείωσε ο Μίχαελ Κρέτσμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι έξι ασθενείς, η κατάσταση των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θα διακομιστούν αεροπορικώς σε νοσοκομεία της Δρέσδης και της Λειψίας, των δύο μεγαλύτερων πόλεων του ομόσπονδου κρατιδίου της πάλαι ποτέ ΓΛΔ.

Ο Κρέτσμερ εξήγησε ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της ιταλικής κυβέρνησης.

«Συζητήσαμε με γιατρούς, οι οποίοι μας είπαν ότι έχουν τις δυνατότητες» να αναλάβουν τη φροντίδα των ασθενών αυτών, καθώς ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 6.000 στην Ιταλία.


Ο συντηρητικός πολιτικός δεν διευκρίνισε πότε θα διακομιστούν οι ασθενείς στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, το οποίο δεν κατονόμασε τις πηγές του, οκτώ ασθενείς από την Ιταλία θα νοσηλευθούν στη Γερμανία.

Το Σαββατοκύριακο άλλα τρία γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι ανέλαβαν τη φροντίδα ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ