2020-03-24 03:14:55
Φωτογραφία για Πιερρακάκης: Περίπου ένα εκατ. μηνύματα στο 13033 την πρώτη μέρα
Τι δήλωσε ο υπουργός επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα στοιχεία της

πρώτης μέρας εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να επιβραδυνθεί η διασπορά του κορωνοϊού

Σχεδόν ένα εκατ. αιτήματα μόνο στο 13033 πραγματοποίησαν οι Έλληνες πολίτες κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή Live News του MEGA, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε εκ νέου τους τρόπους που μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους οι πολίτες, ωστόσο ο αριθμός του ενός εκατ. αιτημάτων, μόνο στον πενταψήφιο αριθμό, προκαλεί ερωτηματικά για το αποτέλεσμα του μέτρου, το οποίο -μέτρο- αποφασίστηκε για τον περιορισμό της κυκλοφορίας και όχι για την κυκλοφορία με άδεια.

«Στο 13033 είχαμε πάνω από 1.000.000 μηνύματα. Πλέον στην πλατφόρμα, Forma.gov.gr υπάρχει και η δυνατότητα της φόρμας στα αγγλικά. Για να είναι έγκυρο ένα μήνυμα, χρειάζεται μόνο τον αριθμό, το ονοματεπώνυμο και την διεύθυνση. Το SMS είναι δωρεάν και δεν κρατούνται δεδομένα στην κυβέρνηση ή στους τηλεποικοινωνιακούς πάροχους. Το μήνυμα δρα σαν απόκομμα, αντί του χαρτιού», δήλωσε αρχικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Ακολούθως αναφέρθηκε στις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες «Υπάρχει η δυνατότητα του SMS, οι φόρμες ή ακόμα και μια λευκή κόλλα χαρτί που μπορεί κάποιος να γράψει χειρόγραφα και να βάλει την υπογραφή του».

«Προσθέσαμε την τεχνολογία ως κομμάτι ενδυνάμωσης του πολίτη, κάτι που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη χώρα. Προσπαθούμε να σκεφτόμαστε πιο καινοτόμα» ανέφερε.

Ερωτηθείς για πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τόνισε πως «οι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι μπορούν να απαντήσουν στο εν λόγω ερώτημα. Η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο που μπορεί. Η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς από τα αρμόδια όργανα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ