2020-03-24 10:55:16
Φωτογραφία για To Apple Watch δεν επηρεάζεται πλέον από τους τελωνειακούς φόρους
Η Apple κατάφερε να πάρει ό, τι ήθελε εδώ και πολύ καιρό για το Apple Watch. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο κατασκευαστής είχε ζητήσει να μην επηρεαστεί από τους τελωνειακούς φόρους το έξυπνο ρολόι της και το πράσινο φως άναψε τώρα. 

Το Γραφείο του Αμερικανικού Εμπορικού Αντιπροσώπου (USTR) ανέβαλε τους δασμούς για το Apple Watch την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με το Bloomberg . Υπενθυμίζουμε ότι οι φόροι που επιβλήθηκαν από τη διοίκηση του Trump σε προϊόντα από την Κίνα ήταν 15% στην αρχή (ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2019). Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, ωστόσο, κατέληξαν σε συμφωνία τον περασμένο μήνα για παύση των τελωνειακών φόρων.

Η Apple υποστήριξε στην αίτησή της το περασμένο έτος ότι το προϊόν της, ως συσκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, πρέπει να εξαιρεθεί επειδή "δεν είναι στρατηγικά σημαντικό ή σχετίζεται με το πρόγραμμα Made in China 2025 " ή «άλλα κινεζικά βιομηχανικά προγράμματα» . Η Apple δήλωσε επίσης ότι δεν μπόρεσε να βρει πηγή έξω από την Κίνα για να καλύψει τη ζήτηση παραγωγής για το Apple Watch το 2020.

Το Apple Watch είναι μακράν το μοναδικό προϊόν με τελωνειακούς φόρους. Η Apple ελπίζει επίσης ότι θα αφαιρεθούν σύντομα και από το iPhone, το AirPods, το HomePod και ορισμένα εξαρτήματα, αλλά τίποτα δεν ειναι ακόμα επίσημο.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΣΙΕ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙΑΣΙΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ