2020-03-24 11:00:45
Φωτογραφία για ΔΤ : Οι ιδιώτες ιατροί χωρίς υλικά και μέτρα οικονομικής στήριξης
Οι ιδιώτες ιατροί μάχονται στην πρώτη γραμμή χωρίς υλικά ατομικής προστασίας και μένουν εκτός ευεργετικών διατάξεων της κυβέρνησης.

Πρόσφατα, εν μέσω της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19 τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έδωσαν στη δημοσιότητα τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από αυτή την κρίση και οι οποίοι θα κάνουν χρήση κάποιων ευεργετικών διατάξεων.

Ενεοί και κεχηνότες οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροί διαπιστώσαμε την έλλειψη σχετικού κωδικού για τον κλάδο μας.

Στο σύστημα Υγείας της χώρας μας οι ιδιώτες ιατροί αποτελούν παραδοσιακά τον βασικό κορμό της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Οι ιδιώτες ιατροί της κωμόπολης, της συνοικίας, της γειτονιάς είναι οι πρώτοι που υποδέχονται τους συνανθρώπους μας στο σύστημα υγείας. Οι αυτοαπασχολούμενοι ιατροί είναι αυτοί οι οποίοι στη συντριπτική πλειοψηφία ασχολούνται με την πρόληψη, θεραπεύουν οξείες καταστάσεις και διαχειρίζονται τους χρονίως πάσχοντες.


Ο κλάδος των ιδιωτών ιατρών που ανέκαθεν συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της εθνικής μας οικονομίας στα χρόνια της κρίσης έχει έρθει αντιμέτωπος με τις περισσότερες και μεγαλύτερες περικοπές (κατάργηση δομών Ι.Κ.Α, μη ανανέωση συμβάσεων με Ε.Ο.Π.Υ.Υ, rebate, claw-back κλπ).

Σήμερα εν μέσω πανδημίας χωρίς εξοπλισμό προστασίας ,οι ιδιώτες ιατροί συνεχίζουν όπως ο όρκος τους επιτάσσει να δίνουν την δύσκολη καθημερινή μάχη για να προλάβουν την εξάπλωση του COVID- 19 στην κοινότητα και να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς. Στα δημόσια νοσοκομεία εξετάζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα οι ιδιώτες ιατροί να αποτελούν ασπίδα προστασίας για το σύστημα υγείας, καλούμενοι μέσω τηλεφώνου να αξιολογήσουν και να διαχειριστούν στη συνέχεια κάθε περιστατικό, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα συνωστισμού των πιθανών κρουσμάτων στις δομές του Ε.Σ.Υ.

Με τις επικρατούσες συνθήκες η κίνηση στα ιδιωτικά ιατρεία τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος απολύσεων προσωπικού και η αδυναμία αποπληρωμής των οικονομικών υποχρεώσεων.

Εμείς οι ιδιώτες ιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ότι εκτελούμε με ευλάβεια το καθήκον μας και ΕΧΟΝΤΑΣ τους συμπολίτες μας στο πλευρό μας ΖΗΤΑΜΕ από την πολιτεία, τους Βουλευτές του Νομού μας και τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ενεργήσουν προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διορθωθεί η αδικαιολόγητη αδικία σε βάρος των ιδιωτών ιατρών και να συμπεριληφθεί και ο κλάδος μας στις ευεργετικές διατάξεις. Παράλληλα να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υπάρξει επάρκεια εξοπλισμού προστασίας σε όλα τα ιδιωτικά ιατρεία προκειμένου να προστατευθεί το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό από τον COVID- 19.

Μην μας θυμάστε μόνο προεκλογικά και στις γιορτές κύριοι Βουλευτές και λοιποί αιρετοί. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας όπως επιτάσσει ο ιερός όρκος του Ιπποκράτη και η συνείδησή μας.

Για τον Ι.Σ Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος                Ο Γεν.Γραμματέας

Αριστόβουλος Τριβλής Νικόλαος Καλαμάκης
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ