2020-03-24 16:55:33
Φωτογραφία για ΣΕΙΠΙ: Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν οι ιδιώτες Πυρηνικοί Ιατροί της χώρας
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΙΠΙ

Προς: 

Υπουργείο Οικονομικών 

Υπουργός κ Σταίκούρας Χρήστος 

Υφυπουργός κ Θεόδωρος Σκυλακάκης 

Υπουργείο Υγείας 

Υπουργός κ Κικίλιας Βασίλειος 

Υφυπουργός κ Κοντοζαμάνης Βασίλειος 

ΕΟΠΥΥ 

Πρόεδρος κ. Πλαγιανάκος Βασίλειος 

Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη Θεανώ 

Πρόεδρος ΠΙΣ κ Εξαδάκτυλος Αθανάσιος 

Ιατρικοί Σύλλογοι 

ΠΟΣΙΠΥ 

Με την έλευση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ελευθεροεπαγγελματίες Πυρηνικοί Ιατροί δέχθηκαν ένα αναπάντεχο οικονομικό πλήγμα διότι τα ραδιενεργά υλικά που χρησιμοποιούνται στις διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις έχουν βραχύβιο χρόνο ημιζωής. Τα αναλώσιμα αυτά υλικά είχαν ήδη παραγγελθεί για την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων για τον αρχικό ή τακτικό τους έλεγχο. 

Η μαζική ακύρωση των ραντεβού δημιούργησε μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Στα ιατρεία Πυρηνικής Ιατρικής απασχολείται εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό και εξάλλου από το 2013, μας βαραίνουν οριζόντιες και δυσβάσταχτες περικοπές αποζημίωσης (clawback, rebate), ασφαλιστικές, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. 


Πέραν αυτού, για τη διενέργεια των επειγόντων περιστατικών, τα είδη ατομικής προστασίας βρίσκονται σε καθεστώς ανατίμησης λόγω αυξημένης ζήτησης. 

Προς αποφυγή της ολοσχερούς οικονομικής καταστροφής, ζητούμε την άμεση ένταξη των διαγνωστικών εργαστηρίων Πυρηνικής με ΚΑΔ 86.22.19.28 και 86.90.15.02 στα μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων. 

Ο Πρόεδρος                         Η Γραμματέας 

Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου Άννα Μαστοράκου 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ