2020-03-24 19:20:02
Φωτογραφία για Πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστείτε τις μέρες της καραντίνας; Μάθετε εδώ
Σε αυτές τις ιστοσελίδες, βάζοντας απλά μερικά στοιχεία, μπορούμε να μάθουμε πόσα ρολά θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ανάλογα με το πόσο συχνά

επισκεπτόμαστε την τουαλέτα

Νέα ήθη και συνήθειες δημιούργησε ο κορωνοϊός, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν «ξεπηδήσει» στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που βοηθούν τον κόσμο να… υπολογίσει με ακρίβεια πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστεί για το διάστημα που θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι του.

Όλοι μας είδαμε απίστευτες σκηνές με καταναλωτές που γέμιζαν τα καρότσια τους αποκλειστικά με ρολά τουαλέτας – ένα φαινόμενο που οι ψυχολόγοι αποδίδουν στο ότι ο άνθρωπος όταν απειλείται από μια λοίμωξη, γίνεται πιο ευαίσθητος στο αίσθημα αηδίας και καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να αποφύγει αυτή την εμπειρία.

Όπως εξηγούν, η σιχασιά λειτουργεί σαν κώδωνας του κινδύνου, που μας προειδοποιεί να αποφύγουμε την έκθεση στον επικίνδυνο παθογόνο παράγοντα. Και το καλύτερο εργαλείο για την εξάλειψη του υλικού που προκαλεί αηδία είναι το χαρτί υγείας που πλέον μετατρέπεται σε… μεταβληθεί σε σύμβολο ασφάλειας.


Υπάρχουν λοιπόν ιστοσελίδες που προσφέρουν εργαλεία… μέτρησης για να υπολογίσουμε πόσο χαρτί υγείας θα χρειαστούμε για μεγάλο διάστημα, όπως η γερμανική www.blitzrechner.de ή η βρετανική howmuchtoiletpaper.com.

Σε αυτές τις ιστοσελίδες, βάζοντας απλά μερικά στοιχεία, μπορούμε να μάθουμε πόσα ρολά θα χρειαστούμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ανάλογα με το πόσο συχνά επισκεπτόμαστε την τουαλέτα. Υπάρχουν και πιο σύνθετες ρυθμίσεις, για να υπολογίσουμε πόσο καιρό θα διαρκέσει το απόθεμα που έχουμε ήδη στο σπίτι μας.

Ένα εργαλείο που αποδεικνύεται χρήσιμο τόσο για να μην γεμίζουμε το σπίτι μας με περιττές προμήθειες, όσο και για να υπάρχει διαθεσιμότητα στην αγορά.

Όπως επισημαίνεται εξάλλου και στο howmuchtoiletpaper.com«Δεν μπορούν όλοι να πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ για να ψωνίζουν. Μην είστε εγωιστές!»

Πατώντας επάνω στους συνδέσμους μπορείτε να επισκεφθείτε τα sites.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ