2020-03-25 11:54:54
Φωτογραφία για Καταδικάστηκε για πορνογραφία ανηλίκων και το δικαστήριο του έδωσε το δικαίωμα να συναντά την κόρη του!
Πορνογραφία ανηλίκων: «Βοηθήστε με να προστατέψω το παιδί μου από τον… πατέρα του»

η απεγνωσμένη έκκληση της μάνας από τη Βόρεια Ελλάδα - Το χρονικό της παράξενης αυτής ιστορίας

Οκτώβριος 2013. Μία νεαρή, μορφωμένη γυναίκα, παντρεύεται έναν άνδρα δέκα χρόνια μεγαλύτερό της, επίσης μορφωμένο και επιχειρηματία από τη Βόρεια Ελλάδα, και μαζί αποκτούν ένα παιδί. Λίγα χρόνια μετά, το τρεισήμισι ετών κοριτσάκι αποκαλύπτει στη γιαγιά πως: «Ο μπαμπάς με πειράζει στο κουτάκι…». Η γιαγιά, το λέει στην κόρη της και μητέρα του παιδιού, ο κόσμος της γυναίκας καταρρέει: «Την εποχή εκείνη είχα πάει να μείνω με το παιδί για λίγο στην μητέρα μου γιατί αντιμετώπιζα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου και οι θεραπείες που έκανα με υποχρέωναν να μένω για πολλές ώρες στο κρεβάτι. Όταν η μητέρα μου, μου αποκάλυψε τα όσα της είπε το παιδί, ένιωσα να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια μου. Αμέσως, τηλεφώνησα σε οικείο πρόσωπο που είναι δικηγόρος κι εκείνο με συμβούλευσε να επισκεφθώ με το παιδί παιδοψυχολόγο όπως κι έγινε», λέει η μητέρα και συνεχίζει: «Η γιατρός που εξέτασε την κόρη μου, μου είπε ότι δεν είναι δυνατόν ένα τόσο μικρό παιδάκι να ξέρει και να μιλάει για τέτοια πράγματα και να μην την ξαναφήσω μόνη με τον πατέρα της μέχρι να διερευνηθεί το όλο θέμα. Λίγο καιρό μετά τηλεφώνησα και στο Τμήμα προστασίας Ανηλίκων και η απάντησή που πήρα ήταν “Απομακρύνετε το παιδί από τον πατέρα και ελάτε μετά το Πάσχα που θα είναι εδώ και ο ψυχολόγος της αστυνομίας για να δούμε την υπόθεσή σας”. Είχα τρελαθεί δεν ήξερα τι να κάνω. Είδα με το παιδί και δεύτερη παιδοψυχολόγο ενώ πήγα και στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων. Όλο αυτό το διάστημα δεν τον άφησα λεπτό μόνο του με την μικρή κι όταν τελείωσε η παιδοψυχολογική διερεύνηση του παιδιού, στις αρχές Ιουλίου του 2018, του έκανα μήνυση- αναφορά. Έπρεπε να προστατέψω το παιδί μου…»

Ο… StarBill, το υλικό παιδικής πορνογραφίας και η επόμενη μέρα

Η μητέρα, κατά την έρευνα της, ανακαλύπτει ότι πέρα από τη μαρτυρία του παιδιού, ο πατέρας διαθέτει στο facebook τρία διαφορετικά προφίλ δηλώνοντας σε ένα εκ των οποίων ότι δουλεύει στην… Disneyland, πως ότι έπαιζε ένα παιχνίδι που ντύνεις και γδύνεις κούκλες χρησιμοποιώντας το nickname… StarBill_2 και ότι επισκεπτόταν κάποια ιστοσελίδα η οποία προάγει τις σχέσεις «sugardaddy-sugarbaby»: «Τα κατέθεσα όλα στις Αρχές κι όταν η Αστυνομία μπήκε στο γραφείο του βρήκε στον υπολογιστή του υλικό σκληρής παιδικής πορνογραφίας με αιμομικτικό χαρακτήρα», λέει η μητέρα και συνεχίζει: «Οι εικόνες ήταν κάτι παραπάνω από σοκαριστικές… εικόνες μικρών παιδιών που επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις, είτε μόνα τους είτε με ενήλικους, καλά φυλαγμένες σε φακέλους με ονομασίες όπως pic.ped (picturespedophilia) ή και διάσπαρτες μέσα σε άλλα αρχεία πορνογραφικού υλικού ενηλίκων. Ο άνθρωπος ήταν και είναι επικίνδυνος για το παιδί. Το παιδί μου μπορεί να είχε βιώσει στα χέρια του πολύ χειρότερα από όσα μου είπε κι απ’ όσα θα μπορούσε να μου πει…»

Η αστυνομία συλλαμβάνει τον πατέρα ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος ως ιδιαιτέρως επικίνδυνος για το παιδί και για την κοινωνία και παρέμεινε προφυλακισμένος για χρονικό διάστημα 17 μηνών ύστερα από ομόφωνη απόφαση τριών δικαστικών συμβούλιων, δηλαδή ομόφωνη απόφαση 4 εισαγγελέων και 9 δικαστών. Μετά την προφυλάκιση του, η μητέρα επιστρέφει με την κόρη της στο σπίτι της, το παιδί εξετάζεται από ιατροδικαστή καθώς και από παιδοψυχίατρο η οποία αποφαίνεται ότι: «Δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα εξαιτίας του μηχανικού τρόπου με τον οποίο μιλάει το παιδί».

«Η όλη διαδικασία ήταν για γέλια ή για κλάματα», λέει η μητέρα και συνεχίζει: «Εστειλαν ένα παιδάκι να εξεταστεί από ιατροδικαστή μέσα σε… νεκροτομείο και εκτός αυτού η πραγματογνώμονας παιδοψυχίατρος δεν έβγαλε συμπέρασμα και κάλυψε την δική της ανεπάρκεια μέσω ενός όρου που δεν υπάρχει στη παιδοψυχιατρική. Η παιδοψυχίατρος που το εξέτασε ήταν μόλις έναν μήνα διορισμένη, παρότι ο νόμος ορίζει πως η εξέταση πρέπει να γίνεται από άτομο με εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα. Η δική μας τεχνική σύμβουλος αποφάνθηκε ότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ασέλγειας… Το δράμα όμως ήταν η κατάσταση της κόρης μου. Εβλεπε διαρκώς εφιάλτες ενώ παρουσίασε και αρκετά ψυχοσωματικά θέματα… Το παιδί μου έλεγε την αλήθεια».

Η δίκη του πατέρα ξεκινάει τον Μάιο του 2019 και στις 12 Δεκεμβρίου του ίδιους έτους το δικαστήριο «κηρύσσει τον κατηγορούμενο ομόφωνα ΑΘΩΟ για τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, της κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη σε ασέλγεια από ενήλικο οικείο κατ’ εξακολούθηση και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών» ενώ «κηρύσσει ΕΝΟΧΟ κατά πλειοψηφία τον κατηγορούμενο για την πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν το 15ο έτος της ηλικίας τους…». Ο πατέρας μετά από έναν χρόνο και πέντε μήνες στη φυλακή, αφήνεται τελικά ελεύθερος και στις 20 Φεβρουαρίου του 2020 η μητέρα λαμβάνει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το αρμόδιο δικαστήριο δέχτηκε αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής δίνοντας το δικαίωμα στον πατέρα να παίρνει το παιδί δύο φορές την εβδομάδα, παρουσία της αδελφής του.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω», λέει η μητέρα και συνεχίζει: «Αυτός ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος για παιδική πορνογραφία, το παιδί μου παρακολουθείται από ψυχίατρο, η ζωή μας έγινε κόλαση, και το δικαστήριο του επιτρέπει να παίρνει τη μικρή; Κάθε φορά που έρχεται να την πάρει, η μικρή χτυπιέται κάτω και ουρλιάζει: "Δεν θέλω να έρθω μαζί σου. Δεν θέλω!”. Βασανίζω το παιδί μου για να του το δώσω, διαφορετικά θα με πάει αυτόφωρο, θα επικαλεστεί κακή άσκηση γονικής μέριμνας και θα μου το πάρει. Ελπίζω η δημοσιοποίηση του θέματος να μας βοηθήσει στο δράμα που βιώνουμε, τόσο εγώ όσο και το παιδί μου. Ποια μάνα θα έδινε το παιδί της σε έναν πατέρα καταδικασμένο για παιδική πορνογραφία κακουργηματικής μορφής, όταν γίνονται ενημερωτικές εκστρατείες από το κράτος σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία των παιδιών από παιδόφιλους που αφορούν ως και την απλή ανάρτηση παιδικών φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ποια μάνα θα εμπιστευόταν σε έναν τέτοιο πατέρα το παιδί της όταν οι φωτογραφίες που κατείχε παρανόμως και για τις οποίες καταδικάστηκε χαρακτηρίστηκαν από την αστυνομία ως σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό; Απαντήστε μου μόνο σε αυτό…».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ