2020-03-25 14:58:06
Φωτογραφία για Στον Έβρο τα στρατιωτικά οχήματα που είδαμε στην Εθνική Οδό
Έφτασαν στον Έβρο και παραδίνονται σε κλιμάκια της ΕΚΑΜ και της ΥΑΤ τα MRAP τύπου Typhoon GSS-300 στον Έβρο. Τα οχήματα αναμένεται να ξεκινήσουν υπηρεσία

(την Πέμπτη 26/3) ενώ και ένα νέο «όπλο» επιστρατεύτηκε.

Σε αναμονή βρίσκονται τα τεθωρακισμένα οχήματα (MRAP) τύπου Typhoon GSS-300, τα οποία ταξίδευσαν οδικός ως τις Καστανιές του Έβρου. Οι ιθύνοντες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας αλλά και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης αναφέρουν πως η όλη διαδικασία θα απαιτήσει κάποιες ημέρες, προκειμένου να προετοιμαστούν τα οχήματα αλλά και να εξοικειωθεί προσωπικό με την χρήση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οχήματα θα διατεθούν σε κλιμάκια της ΕΚΑΜ και της ΥΑΤ, για την εκτέλεση περιπόλων αστυνομικού και στρατιωτικού προσωπικού που εκτελεί υπηρεσία στα σύνορα του Έβρου.

Σας θυμίζουμε πως τα οχήματα είχαν κατασχεθεί, μετά τον κατάπλου του οχηματαγωγού πλοίου «TYCHY» στον Πειραιά στις 7 Φεβρουαρίου 2015, μετά από έλεγχο υπαλλήλων του ΣΤ΄ Τελωνείου, βάσει αποφάσεως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επέβαλε εμπάργκο στην μεταφορά πολεμικού υλικού στην Λιβύη, που ήταν και ο προορισμός του πλοίου.


Μετά την εκδήλωση της κρίσης στον Έβρο, τα οχήματα διατέθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ενδιαφέρθηκε για την ενίσχυση των μηχανοκίνητων μέσων των αστυνομικών δυνάμεων που αναπτύχθηκαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Μετά από ένα γενικό service, που έγινε στα οχήματα (ήταν πέντε χρόνια απενεργοποιημένα) στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΕΛΑΣ (Αμυγδαλέζα), ταξίδευσαν στον Έβρο.Το Typhoon GSS-300 έχει βάρος κενό 16 τόννους και η τυπική θωράκισή του είναι επιπέδου Level 2 (κατά ΝΑΤΟ), που προσφέρει προστασία έναντι βολίδων φορητού οπλισμού διαμετρήματος μέχρι 7,62 mm x 39 από απόσταση 30 μέτρων. Από πλευράς μεταφορικής ικανότητος, πέραν του οδηγού και συνοδηγού, στην καμπίνα επιβατών μπορούν να επιβιβασθούν 8 άνδρες.

Η ώρα του Δαυίδ

Όσοι παρακολουθείτε την κατάσταση στον Έβρο θα είδατε ένα νέο όχημα. Πρόκειται για το πυροσβεστικό άρμα «ΔΑΥΙΔ» . Πρόκειται για ένα άρμα Leopard-1A5, το οποίο έχει μετατραπεί από το προσωπικό του 304 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης) στο Βελεστίνο σε πυροσβεστικό όχημα.

Το άρμα «ΔΑΥΙΔ» -η Ελλάδα έχει τρία στη διάθεσή της- είναι μήκους σχεδόν 8,5 μέτρων, έχει χωρητικότητα δεξαμενής 12,5 τόνων νερού, ενώ το «κανόνι» νερού έχει εμβέλεια ρίψης τα 35 μέτρα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ