2020-03-25 17:23:01
Φωτογραφία για Τουρκική πρόκληση για τις θαλάσσιες ζώνες: Δεν αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών και της Κύπρου
«Ψευδεπίγραφα, για πολλοστή φορά, στο όνομα της ειρήνης και σταθερότητας της Ανατολικής Μεσογείου, με ανυπόστατα επιχειρήματα, η Τουρκία επιμένει στην παραβατικότητα και αποσταθεροποίηση.Χτίζει παράνομους, χάρτινους πύργους» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ για θαλάσσιες ζώνες.

Ο Τούρκος μόνιμος αντιπρόσωπος κατέθεσε με επιστολή του στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου γεωγραφικές συντεταγμένες με βάση το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, παραβιάζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, καθώς στερεί ελληνικά νησιά από ΑΟΖ και καταπατά και την κυπριακή ΑΟΖ. Στο θέμα αναφέρθηκε την Τετάρτη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Για πολλοστή φορά επιμένει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ, να μην αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα ελληνικών νησιών, να παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας
. Σε πείσμα της διεθνούς παραβατικότητας της Τουρκίας, η Ελλάδα, αλλά και σύσσωμη η διεθνής κοινότητα, καταδικάζει την τουρκική στάση, συνεχίζει να αναγνωρίζει τα νόμιμα κράτη μέλη της τελευταίας και να αποκηρύσσει παράνομες οντότητες. Συνεχίζει να τηρεί το Διεθνές Δίκαιο ως ακρογωνιαίο λίθο ειρήνης και σταθερότητας στον κόσμο. Συνεχίζει να απαιτεί το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων των νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και να υπογραμμίζει ότι παράνομες και άκυρες συμφωνίες δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα. Επαναλαμβάνουμε ότι η εμμονή στην παραβατικότητα, με ή χωρίς χάρτες, δεν δημιουργεί ούτε δίκαιο, ούτε δικαιώματα. Και, βεβαίως, απαντάται καταλλήλως» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ