2020-03-25 22:32:22
Φωτογραφία για Χάθηκαν έξι εκατομμύρια μάσκες
Κορωνοϊός: Οι μάσκες έγιναν καπνός στο αεροδρόμιο της Κένυας - Αποκάλυψη του περιοδικού Der Spiegel που επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, περίπου έξι εκατομμύρια μάσκες που προορίζονταν να φτάσουν στην Γερμανία στις 20 Μαρτίου για την προστασία γιατρών και ασθενών του κορωνοιού, έχουν γίνει καπνός . Εξαφανίστηκαν κάπου… στο αεροδρόμιο της Κένυας.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι έχει γίνει, γεγονός είναι όμως ότι τα έξι εκατομμύρια μάσκες που είχε παραγγείλει ο γερμανικός στρατός αρχές για να εφοδιάσει τα νοσοκομεία της χώρας δεν υπάρχουν πουθενά, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Επιβεβαίωσε την είδηση το υπουργείο Άμυνας

Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, επιβεβαίωσε την είδηση το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο.

«Προσπαθούμε να μάθουμε τι συνέβη με την τεράστια σειρά προστατευτικού εξοπλισμού που είχαμε παραγγείλει», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου.

Σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα υποστεί οικονομικές απώλειες για το χαμένο φορτίο, καθώς η πληρωμή για τις μάσκες γίνεται κατά την παράδοσή τους.

Σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Robert Koch σήμερα στην Γερμανία έχουν επιβεβαιωθεί 27.436 κρούσματα του κορωνοϊού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ