2020-03-26 03:43:49
Φωτογραφία για Νέα Ζηλανδία: Ο μακελάρης του Κράιστσερτς δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία 51 μουσουλμάνων
Ο Μπρένταν Τάραντ απέστειλε βίντεο μέσα από τη φυλακή προς το ανώτατο δικαστήριο

ένα 24ωρο πριν η Νέα Ζηλανδία μπει σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες λόγω του νέου κορωνοϊού

Ένα 24ωρο πριν η Νέα Ζηλανδία μπει σε καραντίνα, με απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες λογω της πανδημίας covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, ο μακελάρης του Κράιστσερτς, Μπρένταν Τάραντ, δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία των 51 μουσουλμάνων, στις 15 Μαρτίου 2019.

Ο Αυστραλός ρατσιστής και ακροδεξιός είχε εισβάλει σε μουσουλμανικό τέμενος στη μικρή πόλη της Νέας Ζηλανδίας και με αυτόματο όπλο «θέρισε» 51 ανθρώπινες ζωές, τραυματίζοντας δεκάδες ακόμα ανθρώπους.

Ο Μπρένταν Τάραντ δεν είχε παραδεχθεί την ενοχή του και ανέμενε τη διεξαγωγή της δικής του, η οποία είχε οριστεί για τις 2 Ιουνίου.

Με βίντεο από τις φυλακές όπου κρατείται υπό καθεστώς αυστηρής φύλαξης, ο Αυστραλός μακελάρης ομολόγησε την ενοχή του προς το ανώτατο δικαστήριο. Ο Μπρένταν Τάραντ ανέλαβε την ευθύνη για 51 δολοφονίες από πρόθεση, 40 απόπειρες δολοφονίας και για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια.


Ακολουθεί το ρεπορτάζ από την NZHerald της Νέας Ζηλανδίας και το βίντεο που έστειλε ο Μπρέντον Τάραντ:

Η ομολογία του δόθηκε στη δημοσιότητα αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Ζηλανδία, ένα 24ωρο πριν η χώρα μπει σε καθεστώς καραντίνας για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο Αυστραλός ακροδεξιός, στο μανιφέστο που είχε δημοσιεύσει, είχε παραδεχθεί ότι εμπνεύστηκε από τον Νορβηγό μακελάρη, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος το 2011 είχε σκοτώσει με τον ανάλογο τρόπο 77 ανθρώπους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ