2020-03-26 11:32:58
Φωτογραφία για Δωρεάν διαδικτυακό μάθημα :Επιστήμη για όλους. Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά
Αγαπητοί φίλοι, λόγω του κορονοιου, άνοιξε πάλι το μάθημα:"Επιστήμη για όλους. Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά" από το Mathesis. ( Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, ΙΤΕ). Οποιος λοιπόν θέλει να ολοκληρώσει το μάθημα, να περάσει τα τεστ και να πάρει και την πιστοποίηση, ιδού η ευκαιρία! To μάθημα είναι ενεργό πάλι μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε να μπορείτε με τον δικό σας ρυθμό να το ολοκληρώσετε.

https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Physics+Eur2.1+20B/about

Μπορείτε να αξιοποιήσετε δημιουργικά τον χρόνο σας στο σπίτι μαζί με τα παιδιά σας και να γευτείτε την μοναδική εμπειρία των διαδικτυακών μαθημάτων της κορυφαίας πλατφόρμας Edx με υψηλού επιπέδου μαθήματα για όλους, τα μοναδικά MOOC αυτού του επιπέδου στην Ελληνική γλώσσα.

Το μάθημα είναι χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Περιγραφή του μαθήματος


Το μάθημα Επιστήμη για όλους: Σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης στον υπέροχο κόσμο της φυσικής, με αφετηρία την καθημερινή ζωή και τις υπέροχες εκπλήξεις που κρύβει για εκείνον που πειραματίζεται με τους νόμους της Φύσης!

           

Τι περιέχει ο αέρας που αναπνέουμε, γιατί το οξυγόνο είναι απαραίτητο για τις καύσεις, τι είναι το σιφόνι, πώς έρχεται το νερό στη βρύση μας, τι είναι ο καρτεσιανός δύτης, πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο, γιατί ο ουρανός είναι γαλάζιος και γίνεται πορφυρός κατά την δύση του Ηλίου, πώς λειτουργεί οπτικά το μάτι μας, τι είναι η camera obscura, γιατί είναι επικίνδυνο το βραχυκύκλωμα, ποια υλικά είναι καλοί και κακοί αγωγοί του ηλεκτρικού ρεύματος και γιατί είναι σημαντικό να τα γνωρίζουμε, τι είναι η αστραπή και πώς λειτουργεί το σύστημα συναγερμού στο σπίτι μας; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που μας απασχολούν από μικρή ηλικία μπορούν να απαντηθούν με απλό τρόπο, παίζοντας μέσα στην κουζίνα μας, αλλά και μέσα στην σχολική τάξη! Η φυσική είναι για όλους και είναι απολαυστική!

Στόχος μας είναι στο τέλος του μαθήματος οι ταξιδιώτες φοιτητές του να έχουν κατανοήσει μέσα από απλά πειράματα βασικές αρχές της Φυσικής. Ακολουθώντας αναλυτικά τα βήματα εκτέλεσης των πειραμάτων ανακαλύπτουμε τους νόμους της φύσης και ξεκινάμε ένα ταξίδι εξερεύνησης στον μαγικό κόσμο της επιστήμης. Στον κόσμο αυτόν θέλουμε να ταξιδέψουν όλοι, μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους αλλά και γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, δάσκαλοι και καθηγητές φυσικής που επιθυμούν να κάνουν πιο ενδιαφέρον το μάθημά τους, αλλά και όσοι αγαπούν την φυσική και θα ήθελαν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στα πειράματα υπάρχουν σε κάθε σπίτι ή μπορούν να βρεθούν εύκολα και με μικρό κόστος και οι βασικές θεματικές ενότητες που θα μελετήσουμε είναι: Πειράματα με τον Αέρα, Πειράματα με το Νερό, Πειράματα με το Φως και Πειράματα με τον Ηλεκτρισμό. Η τελευταία εβδομάδα του μαθήματος επιφυλάσσει μια σειρά πειραμάτων-έκπληξη με την βραβευμένη από την Καναδική Ένωση Φυσικών για τη διδασκαλία της στη Μέση Εκπαίδευση και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα του Perimeter Institute, κ. Όλγα Μιχαλόπουλος.

Για να γραφτείτε στο μάθημα πατήστε εδώ

https://mathesis.cup.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ