2020-03-26 22:42:00
Φωτογραφία για Η καραντίνα φεύγει – τα διαζύγια «πέφτουν βροχή» μετά τον εγκλεισμό στην Κίνα
Γιατί μια πανδημία οδηγεί όλο και περισσότερα ζευγάρια στο χωρισμό -

Τι συνέβη στην Κίνα

Ο κορωναϊός φαίνεται πως χωρίζει τα ζευγάρια στην Κίνα, καθώς τα ποσοστά διαζυγίου στη χώρα έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

«Τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο μαζί στο σπίτι λόγω της αυτοαπομόνωσης λόγω κορωνοϊού. Πάνω από 300 ζευγάρια έχουν προγραμματίσει ραντεβού για να πάρουν διαζύγιο από τις 24 Φεβρουαρίου», αναφέρει ο Λου Σιτζουν από το ληξιαρχείο της επαρχίας Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας.

Οι αξιωματούχοι θεωρούν ότι η απότομη αύξηση των αιτήσεων διαζυγίου οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια περνούν πολύ χρόνο σε μικρούς χώρους λόγω της αυτοαπομόνωσης.

«Τα ποσοστά διαζυγίων έχουν αυξηθεί σε σύγκριση με πριν», ανέφερε δημοσίευμα. «Οι νέοι περνούν αρκετό χρόνο στο σπίτι. Τείνουν να έχουν διαφωνίες για τα πιο μικρά και θέλουν να πάρουν διαζύγιο», εξηγεί ο Λου.


Τα γραφεία καταχώρισης γάμων στο Ξιαν της επαρχίας Σααν-ξί στη βορειοδυτική Κίνα έχουν επίσης δει μια άνευ προηγουμένου άνοδο των διαζυγίων από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με αναφορές. Ένα περιφερειακό γραφείο έλαβε 14 αιτήσεις σε μία ημέρα, αγγίζοντας το ανώτατο όριο που έθεσε το τοπικό συμβούλιο, δήλωσε ένας υπάλληλος καταχώρισης στους «Global Times».

Limit up στα διαζύγια

Ωστόσο, ένας παράγοντας που μαζεύονται οι αιτήσεις διαζυγίων είναι και το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έμειναν για ένα διάστημα εκτός λειτουργίας.

Ένα περιφερειακό γραφείο έλαβε 14 αιτήσεις σε μία ημέρα, φτάνοντας το ανώτατο όριο έχει θέσει το τοπικό συμβούλιο του για αιτήσεις σε ένα 24ωρο.

Επιπλέον, ακόμα και στην επιστημονική κοινότητα Οι συζητιέται για το αν η διαμονή σε κοντινή απόσταση είναι ωφέλιμη για τα ζευγάρια.

Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που ζούσαν μαζί πριν από το γάμο είχαν χαμηλότερα ποσοστά διαζυγίου κατά το πρώτο έτος, σε σύγκριση με τα ζευγάρια που δεν το έκαναν. Ωστόσο, υψηλότερα ποσοστά διαζυγίου εμφανίστηκαν σε ανθρώπους που ζουν με τους συζύγους τους για πέντε χρόνια ή περισσότερο.

Μια άλλη έρευνα βέβαια έδειξε ότι το να ζουν μαζί είναι μια προστασία απέναντι στο διαζύγιο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ