2020-03-27 10:38:24
Φωτογραφία για Βρετανία θέλει παγκόσμια μάχη για τον ιό αλλά δεν θα συμμετάσχει στο σχέδιο της ΕΕ για αναπνευστήρες
Ο νέος «πονοκέφαλος» για τον Μπόρις Τζόνσον είναι οι επικρίσεις ότι βάζει την brexit

ιδεολογία του πάνω από τη ζωή των Βρετανών πολιτών με την άρνησή του να συνεργαστεί με την ΕΕ για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις της χώρας σε αναπνευστήρες

Ο Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών της G20 σήμερα Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται μια διεθνής συμμαχία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, υπάρχει μία ομάδα συμμάχων με την οποία αρνείται να συνεργαστεί, παρόλο που οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η συνεργασία μαζί τους θα έσωζε ζωές Βρετανών πολιτών και αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Τζέιμς Σλακ, επέμεινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα συμμετάσχει στο κοινό πρόγραμμα της Ε.Ε. για την αύξηση της παροχής αναπνευστήρων, ένα ζωτικής σημασίας μηχάνημα για τους σοβαρά νοσούντες στα νοσοκομεία. Η άρνηση αυτή έρχεται παρά τη σοβαρή έλλειψη αναπνευστήρων στα βρετανικά νοσοκομεία αλλά και τις διαβεβαιώσεις της ΕΕ ότι η συμμετοχή της Βρετανία εξακολουθεί να είναι δυνατή και παρά την αποχώρησή τςη από το μπλοκ.


Αντ ‘αυτού, ο Τζόνσον προσπαθεί να πείσει τους βρετανούς κατασκευαστές να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν χιλιάδες αναπνευστήρες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Υπήρξαν αναφορές την Τετάρτη ότι η Dyson Ltd. έχει κληθεί να κατασκεύασει 10.000 τεμάχια για την κυβέρνηση, αλλά ο Σλακ αμφισβητεί το γεγονός αυτό, λέγοντας ότι κανένα από τα νέα μοντέλα που προσφέρθηκαν δεν είχε ακόμη εγκριθεί για χρήση.

Η έκληση στις εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατασκευή του σωτήριου εξοπλισμού αξιολογήθηκε ως ο ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού και μια σειρά μεγάλων εταιρειών – από τις ομάδες της Formula 1 έως την Siemens AG και την Airbus SE – ανταποκρίθηκαν. Οι υπουργοί το αποκάλεσαν δημόσια «η πρόκληση αναπνευστήρων του πρωθυπουργού «.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η διαδικασία θα είναι πολύ αργή και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έπρεπε να αποδεχθεί την προσφορά ένταξης στο πρόγραμμα της ΕΕ, κατηγορώντας τον Τζόνσον ότι θέτει την Brexit ιδεολογία του πάνω από την ανάγκη να παραμείνουν οι άνθρωποι ζωντανοί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ