2020-03-27 18:11:44
Φωτογραφία για Βίντεο: Πόσο γρήγορα εξαπλώνεται ένας ιός; -Το πείραμα σε μια τάξη δημοτικού έγινε viral
Ο κορωνοϊός πλήττει την ανθρωπότητα και ένα βίντεο που ανέβηκε πριν από λίγες ημέρες στο YouTube, μας δείχνει με τον πιο απλό τρόπο πόσο εύκολα μεταδίδεται ένας ιός.

Ένα εκπαιδευτικό βίντεο, το οποίο συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές σε λίγες μόλις μέρες δημοσίευσε ο YouTuber Μαρκ Ρόμπερ στο κανάλι του, το οποίο μας δείχνει με πολύ απλό τρόπο πόσο εύκολα εξαπλώνεται ένας ιός, όταν δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα και δε δίνουμε τη δέουσα προσοχή.

Πραγματοποίησε ένα πείραμα σε μια τάξη με παιδιά τρίτης δημοτικού στην Αμερική. Έβαλε λίγη αόρατη σκόνη από αυτές που λάμπουν στο σκοτάδι, η οποία λεγόταν Glo Germ, στα χέρια του δασκάλου και του ζήτησε στην αρχή της ημέρας να ανταλλάξει χειραψία με τρία τυχαία παιδιά. Όταν ήρθε η ώρα του μεσημεριανού, με τη βοήθεια του UV φωτός έλεγξε πόσο είχε εξαπλωθεί η σκόνη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Το φως αποκάλυψε ότι η σκόνη πλέον βρισκόταν παντού. Στο πάτωμα, στα χερούλια, στα θρανία, το μπάνιο και στα πρόσωπα και τα χέρια των υπόλοιπων μαθητών. «Οι ιοί μπορούν να ζήσουν σε σκληρές επιφάνειες μέχρι και για 9 μέρες. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να απολυμάνετε τα πράγματα που κάποιος που νοσεί ακουμπά πιο συχνά» λέει ο Μαρκ Ρόμπερ.


Ακόμα και αν όλοι προσεκτικοί και πλένουμε συχνά τα χέρια μας, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε να μην ακουμπάμε το στόμα και το πρόσωπό μας, καθώς ενδέχεται να έχουμε πιάσει αντικείμενα όπως το κινητό ή τα κλειδιά μας, τα οποία συνήθως έχουν πολλά μικρόβια.
toeidesauto
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ