2020-03-28 04:31:15
Φωτογραφία για Ιταλία: Μετά τον βορρά σειρά έχει ο νότος;
Ο φτωχότερος νότος καταγράφει μία απότομη αύξηση των νεκρών, εγείροντας φόβους

πως η υγειονομική υπηρεσία θα μπορούσε να καταρρεύσει σε αυτό το μέρος της Ιταλία

Ο ιταλικός νότος θα μπορούσε να γίνει το επόμενο hotspot του Covid-19, όπως φοβούνται οι ειδικοί, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή δεν τόσο άρτια εξοπλισμένος όσο στον βορρά.

Τα πρόσφατα νούμερα από την βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας υποδεικνύουν πως η επιδημία μπορεί να επιβραδύνεται στο επίκεντρό της.

Ωστόσο, ο φτωχότερος νότος καταγράφει μία απότομη αύξηση των νεκρών από τον κορωνοϊό, εγείροντας φόβους πως η υγειονομική υπηρεσία θα μπορούσε να καταρρεύσει σε αυτό το μέρος της Ιταλίας, όπως αναφέρει το ΒΒC.

Συγκεκριμένα, η Ιταλία μετρά συνολικά 8.125 θανάτους και 80.539 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί όσο καμία άλλη στην Ευρώπη, όπου σχεδόν τα πάντα έχουν παραλύσει για πάνω από 15 ημέρες και οι πολίτες υποχρεούνται να είναι σε κατ' οίκον περιορισμό.


Ωστόσο, αν και η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού είναι πολύ λιγότερο διαδεδομένη στον ιταλικό Νότο, υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις που προέρχονται από περιοχές όπως η Καμπανία, γύρω από την Νάπολη και το Λάτσιο της Ρώμης, όπου το σύστημα υγείας θεωρείται αρκετά λιγότερο εξοπλισμένο από ότι στον πλούσιο βορρά. Μέχρι στιγμής στην Καμπανία έχουν καταγραφεί 74 θάνατοι και στο Λάτσιο 95.

Ήδη, ο Βιντσέντζο Ντε Λούκα, πρόεδρος της περιοχής της Καμπανίας, καταγγέλλει πως η κυβέρνηση της Ρώμης δεν είχε κάνει πράξη την υπόσχεσή της για αποστολή αναπνευστήρων και άλλων σωστικών μέσων.

«Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια πραγματική προοπτική πως η τραγωδία της Λομβαρδίας πρόκειται να γίνει η νέα τραγωδία του νότου» δήλωσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ