2020-03-28 14:40:48
Φωτογραφία για Ο ταχύτερος υπερυπολογιστής του κόσμου στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού
Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής του κόσμου, ο Summit της IBM, ρίχνεται στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού. Μέσα σε δύο μόλις μέρες έκανε πρόοδο στο να καταλάβουμε πώς μπορούμε να μειώσουμε τη διασπορά του COVID-19, προσφέροντας μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Οι ερευνητές του University of Tennessee, έτρεξαν 8.000 προσομοιώσεις για το πώς επηρεάζουν διαφορετικές δραστικές ουσίες την πρόοδο του ιού σε έναν οργανισμό. Έτσι, ανακάλυψαν 77 ουσίες οι οποίες μπορούν να μειώσουν την ικανότητα του COVID-19 να μεταδίδεται σε ανθρώπους.

Το Summit χρειάστηκε για να πάρουμε γρήγορα τα αποτελέσματα προσομοιώσεων που θέλαμε. Μας πήρε δύο μέρες, ενώ κανονικά θα έπαιρνε μήνες σε έναν κανονικό υπολογιστή. Τα αποτελέσματά μας δε σημαίνουν πως βρήκαμε μία θεραπεία για τον COVID-19. Είμαστε αισιόδοξοι όμως πως μέσα από τα υπολογιστικά μας ευρήματα θα προκύψουν ενημερωμένες έρευνες και ένα πλαίσιο εργασίας για πειράματα τα οποία θα μελετήσουν περαιτέρω αυτές τις ουσίες. – Jeremy Smith, επικεφαλής ερευνητής, University of Tennessee

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ