2020-03-28 18:41:45
Φωτογραφία για Κ. Βαρδιάμπασης: «Στοχευμένος κιτρινισμός και όχι τυχαίες αναφορές η δυσφήμιση των φαρμακείων από μερίδα των ελληνικών ΜΜΕ»
Το παρακάτω κείμενο έγραψε ο συνάδελφος φαρμακοποιός κ. Κωνσταντίνος Βαρδιάμπασης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου σε μέσο κοινωνικής δικρύωσης και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο:

Η διαρκής επίθεση από τους "δημοσιογράφους "για τη δήθεν αισχροκέρδεια στα φαρμακεία, την ώρα που ο Άδωνης Γεωργιάδης κάνει 39 tweet την ημέρα με τη λέξη "σουπερμάρκετ" δεν μπορεί να είναι τυχαία πια.

Την ώρα που στο διαδίκτυο, στα τηλεμάρκετινγκ κλπ πωλούνται επικίνδυνα προϊόντα, δήθεν αντισηπτικά (χωρίς ίχνος αλκοόλης κάποιες φορές), μάσκες από χαρτί κουζίνας και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, την ώρα που δεν υπάρχει υγειονομική δομή χωρίς ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας , στοχοποιούνται οι φαρμακοποιοί.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και σήμερα , βλέπουμε .... τέτοια "ρεπορτάζ", χωρίς κανένα στοιχείο , ανυπόστατα και ψευδή.

Την ώρα μάλιστα που τα φαρμακεία παραμένουν στην πρώτη γραμμή, με κίνδυνο της υγείας και της ασφάλειας φαρμακοποιών και προσωπικού.


Αυτή την ώρα, που οι φαρμακοποιοί είμαστε στα όρια της ψυχικής και σωματικής μας αντοχής, το να δημιουργείται συντονισμένα και μεθοδευμένα υποτιμητική εικόνα για εμάς στο κοινό, δεν είναι απλώς έλλειψη σεβασμού και ανικανότητα παραγωγής δημοσιογραφικού έργου, είναι χυδαία αντιμετώπιση και στενευμένος κιτρινισμός.

Είτε για να εκτονώσει η κυβέρνηση στην πλάτη αλλουνού τις δικές της παραλείψεις και ευθύνες, είτε για να επιτύχει δόλιους δευτερογενείς σκοπούς μελλοντικά.

Κοινωνικό αυτοματισμό βλέπαμε συχνά σε κάθε ψήφιση μνημονικών νομοσχεδίων στο παρελθόν.

παράδειγμα :

Έπρεπε να περάσουν μέτρα κατά των αγροτών/ υπήρχε ανικανότητα να λυθούν προβλήματα της αγροτικής παραγωγής ?

Έβγαιναν οι δημοσιογράφοι συντονισμένα κι έλεγαν για τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους με τα τρακτέρ και δεν σκέφτονται τον κόσμο.

Το ίδιο μοτίβο, επαναλαμβάνεται κάθε φορά.

Όμως, ετούτη τη φορά, δεν έχουμε ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφιστεί, έχουμε την ίδια μας τη ζωή στο στόχαστρο.

Όχι άλλο κοινωνικό αυτοματισμό.

Σας ξέρουμε πια.

Δεν χρειαζόμαστε πόλεμο.

Στήριξη χρειαζόμαστε.

ΔΕΝ έχουμε ούτε μια σταγόνα οινόπνευμα πια στα φαρμακεία μας

ΔΕΝ έχουμε μάσκες ούτε για εμάς τους ίδιους.

Όταν και αν βρίσκουμε, οι τιμές από τους παραγωγούς και χονδρέμπορους είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Πάνω από 200 φάρμακα είναι σε έλλειψη.

Η συνταγογράφηση είναι στον αέρα.

Φροντίστε να μας ακούτε για να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ