2020-03-28 20:09:55
Φωτογραφία για Μπιλ Γκέιτς για κορωνοϊό: Ολοκληρωτικό lockdown στις ΗΠΑ τώρα!  Video
Ο Μπιλ Γκέιτς, που είχε επισημάνει χρόνια πριν την αδυναμία του πλανήτη να δεχτεί την επέλαση ενός επικίνδυνου ιού, εξακολουθεί να θεωρεί την πανδημία ως τη μεγάλη απειλή

της νέας χιλιετίας - Τι πιστεύει ότι πρέπει να κάνει ο Τραμπ και οι κυβερνήτες των ΗΠΑ

Πολλοί έσπευσαν να τον αποκαλέσουν προφήτη λόγω περασμένης ομιλίας του στο Ted, όπου έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αδυναμία του πλανήτη να δεχτεί την επικείμενη επέλαση ενός επικίνδυνου ιού και η αλήθεια είναι ότι ο Μπιλ Γκέιτς εξακολουθεί να θεωρεί τη νέα πανδημία ως τη μεγάλη απειλή της νέας χιλιετίας. Επιπροσθέτως σε χτεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του στο CNN προειδοποιεί πως αν η Αμερική δεν εφαρμόσει απόλυτο lockdown τώρα, η χώρα και οι πολίτες απειλούνται σοβαρά «με ακραίο τρόπο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Με τον αριθμό των νεκρών να φτάνουν πλέον τους 1.711 και τα κρούσματα να είναι 104.837 σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση, και με την κυβέρνηση να ξιφουλκεί κατά των μεγάλων βιομηχανιών για τους αναπνευστήρες, η κατάσταση μοιάζει να είναι σχεδόν εκτός ελέγχου.


Ως εκ τούτου ο Μπιλ Γκέιτς καλεί τόσο τους επιμέρους κυβερνήτες, όσο και τον ίδιο τον Τραμπ να επιβάλει το ολοκληρωτικό «κλείσιμο»: «Όσες περιοχές της χώρας δεν εφαρμόζουν shutdown, στα τέλη του Απριλίου θα αρχίζουν να βλέπουν τα νούμερά τους να κορυφώνονται. Θα είναι πάρα πολύ ψηλά για να επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα και ως εκ τούτου θα πρέπει να παρατείνουν τα μέτρα αν θέλουν να ρίξουν τα νούμερα τους και να μην κινδυνεύουν».

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και συνιδρυτής του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation επέμεινε πως οι ιθύνοντες πρέπει να ακολουθήσουν την Κίνα που «εφάρμοσε το shutdown με ακραίο πλην όμως αποτελεσματικό τρόπο και αυτή είναι η μόνη τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί αν θέλει κανείς να ρίξει τα νούμερα των κρουσμάτων και των θανάτων».

Είναι τραγικό ότι, παρότι η καμπύλη ανεβαίνει δραματικά οι Αμερικανοί κυβερνήτες αρνούνται να επιβάλουν, ακόμα και τώρα, αυστηρά μέτρα ενώ ο ίδιος ο Τραμπ ανήγγειλε χτες ότι θα υπάρξει χαλάρωση σε περιοχές που δεν πλήττονται δραματικά όπως το Τέξας. Σε αντίθεση με αυτές τις εκτιμήσεις ο Μπιλ Γκέιτς επέμεινε πως «αν δεν εφαρμοστεί καθολικό shutdown τώρα θα γίνει αναγκαστικά αργότερα γιατί δεν θα έχουμε άλλη λύση. Και για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό πρέπει να γίνει τώρα σε όλες τις περιοχές ταυτόχρονα με παράλληλη αύξηση των ελέγχων δίνοντας προτεραιότητα σε αυτό ώστε να αποτρέψουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο αριθμό θανάτων».

Όσο για τα ανήκουστα ποσά που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Τραμπ για το πακέτο βοήθειας και διάσωσης της χώρας θεωρεί ότι είναι ελάχιστα αν η κατάσταση χειροτερέψει και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν την καταστροφή. Και φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κρίσιμο ζήτημα των τεστ καθώς αυτά δεν φτάνουν για να καλύψουν όλες τις περιοχές και όλες τις Πολιτείες: «επιμένω πως και εδώ πρότυπο μας πρέπει να είναι το παράδειγμα της Κίνας. Ακόμα και τα μέρη χωρίς επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φορείς που είναι προφανές ότι θα νοσήσουν στο μέλλον. Οι δείκτες, δυστυχώς, μιλούν από μόνοι τους με μια αύξηση που ξεπερνά το 33% καθημερινά». Αλλά όπως λέει, δυστυχώς το ρητό, ουδείς προφήτης στον τόπο του, ούτε καν αν λέγεται Μπιλ Γκέιτς.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ