2020-03-29 11:39:30
Φωτογραφία για «Η Γερμανία μπορεί να γίνει... Ιταλία», προειδοποιεί το ινστιτούτο «Robert Koch»
Μία πρωτοφανή πρόκληση αντιμετωπίζει η Γερμανία με τον αριθμό των κρουσμάτων του

κορωνοϊού να αυξάνεται ραγδαία και τον επικεφαλής του ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ να προειδοποιεί για πρώτη φορά ότι η χώρα του μπορεί να ακολουθήσει τα χνάρια της Ιταλίας.

«Το γερμανικό σύστημα υγείας φθάνει τα όριά του. Συνθήκες όπως στα νοσοκομεία της Ιταλίας είναι εφικτό να έχουμε και στη Γερμανία», τονίζει.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το γεγονός ότι θα έχουμε περισσότερους ασθενείς σε αυτή τη χώρα», επισημαίνει ο Λόταν Βίλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Ζeitung» και προσθέτει.

«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπολογίσουμε ότι τα μέσα που διαθέτουμε δεν επαρκούν».

Ωστόσο, θα αυξάνουμε την χωρητικότητα στα νοσοκομεία μέχρι το Πάσχα και ήδη τα μέτρα που έχουν λάβει κατά του κορωνοιού έχουν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η καμπύλη.


«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα: Η ασθένεια αυτή είναι εντελώς νέα. Μαθαίνουμε καθημερινά», υποστηρίζει.

Ο ίδιος πιστεύει ότι μια γρήγορη επιστροφή στην ομαλότητα είναι λάθος.

«Από ιατρική άποψη, θέλω όλοι μας να κρατήσουμε τις αποστάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε. Η Γερμανία είναι «ακόμα στην αρχή του επιδημίας».

Όσον αφορά το συγκριτικά χαμηλό ποσοστό θνητότητας στη Γερμανία σε σχέση με άλλες χώρες, ο Βίλερ έκανε λόγο για ψευδαισθήσεις:

«Το γεγονός ότι η πανδημία της κορωνοιού στη Γερμανία έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής μικρότερο αριθμό θυμάτων σε σχέση με άλλες χώρες οφείλεται επίσης στους ασθενείς που νόσησαν. Οι πρώτοι δηλαδή που νόσησαν δεν ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ήταν κυρίως νέοι, που είχαν πάει για σκι στις Άλπεις. Εάν όμως αυξηθούν τα κρούσματα στους ηλικιωμένους ή τα νοσοκομεία, υπάρχει φόβος ότι το ποσοστό θνητότητας θα αυξηθεί».

Συνολικά , τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Γερμανία ανέρχονται σε 52.500 ενώ ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 400 (389).

Σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο επιδημιολογίας «Robert Koch», μέσα σ΄ένα 24ωρο, καταγράφηκαν στη χώρα 3.965 νέα κρούσματα και 64 άτομα έχασαν την ζωή τους.

Αν και για τους ειδικούς η εξάπλωση της νόσου δεν έχει φθάσει ακόμη στην κορύφωσή της, το γεγονός είναι ότι από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί 5.300 νέα κρούσματα και 81 νέοι θάνατοι, κάτι που τους προβληματίζει έντονα, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο «NT-V».

Σύμφωνα με τους γιατρούς και τους ιολόγους, η επόμενη μέρα στη Γερμανία θα εξαρτηθεί κυρίως από την περαιτέρω πορεία της επιδημίας - και από την εξάπλωση του Covid- 19 sτον πληθυσμό. Πού ακριβώς όμως είναι τα hot spots του Covid- 19 στη Γερμανία;

Ακόμη και στο κρατίδιο που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τον ιό, την Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, υπάρχουν περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί ελάχιστα κρούσματα. Το ίδιο συμβαίνει στη Βαυαρία όπως και την Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ωστόσο, στη βόρεια πλευρά της Βάδης- Βυρτεμβέργης, υπάρχουν ήδη 350 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ