2020-03-29 12:50:03
Φωτογραφία για COVID-19: Κυρίως αντισηπτικά, βιταμίνες και... κρέμες χεριών πωλούν τα e-pharmacies (video)
Ραγδαία πτώση του ηλεκτρονικού εμπορίου καταγράφεται στα e-shops (ηλεκτρονικά καταστήματα) της χώρας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στις μέρες του εγκλεισμού στα σπίτια μας, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πολύ της... μόδας. Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Greek eCommerce Association ή GRE.CA.), οι κλάδοι που φαίνεται ότι πλήττονται περισσότερο είναι τα αθλητικά είδη, οι λευκές συσκευές, τα κοσμήματα, τα είδη σπιτιού.

Τι αγόρασαν λοιπόν περισσότερο οι Έλληνες ηλεκτρονικά - σύμφωνα πάντα με την έρευνα: 

....Τρόφιμα, προϊόντα από ονλαιν φαρμακεία, παιχνίδια, βιβλία, tablets, υπολογιστές.

Ειδικότερα τώρα στα φαρμακεία, όπως σημείωσε ο Δημήτρης Θεοφάνους, σύμβουλος ηλεκτρονικού εμπορίου μιλώντας στην ΕΡΤ1, αποτελούν μια ιδιόμορφη κατάσταση. Το φυσικό φαρμακείο μετά το μεγάλο μπαμ των πρώτων ημερών πλέον έχει ισορροπήσει, δεν έχει τον ίδιο κόσμο που είχε τις πρώτες μέρες. 

Η μεγάλη κίνηση στο φυσικό φαρμακείο αφορούσε κυρίως αγορά αντισηπτικών.

Στα ονλαιν φαρμακείο από την άλλη βλέπουμε ότι και σε αυτά ένα μεγάλο μέρος των αγορών που γίνονται είναι όταν υπάρχει διαθεσιμότητα αντισηπτικών. 6 με 7 στις 10 παραγγελίες περιλαμβάνουν αντισηπτικά. Εκτός από αυτά αρκετά φαίνεται ότι κινείται το κομμάτι του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή βιταμινούχα σκευάσματα, συμπληρώματα διατροφής ακόμα και κρέμες χεριών.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ