2020-03-29 13:46:18
Φωτογραφία για Παρόλο που Ολλανδία και Ελλάδα μπήκαν ταυτόχρονα στην πανδημία, οι νεκροί στην Ολλανδία είναι 460!!
Ένας από τους βασικούς λόγους που, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η κατάσταση σε ό,τι έχει να κάνει με τον κοροναϊό είναι ελεγχόμενη στην Ελλάδα, με τον ίδιο τον Σωτήρη Τσιόδρα, άλλωστε, να τονίζει πως «είμαστε στο καλό σενάριο», φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση, άμεσα, μέτρα περιορισμού.

Και για να το εξηγήσουμε περαιτέρω, έχει ενδιαφέρον η σύγκριση της χώρας μας με την Ολλανδία, όπου το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 27 Φεβρουαρίου, μία μέρα, δηλαδή, μετά το πρώτο στην Ελλάδα.

Η Ελλαδα 11 εκατομμύρια κατοίκους και η Ολλανδια 17 εκατομμύρια κατοίκους. Η Ελλαδα 131.957 km² και η Ολλανδια 41.543 km².  Και αν σκεφτει κανείς για πυκνότητα πληθυσμού τότε θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η πυκνότητα πληθυσμού στην Αττική είναι 987 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δηλαδή υπερδιπλάσια εκείνης της Ολλανδίας.

 

Το Σάββατο, λοιπόν, 28 Μαρτίου, οι νεκροί στην Ελλάδα από τον κοροναϊό ήταν, συνολικά, 32, ενώ τα κρούσματα, επίσης συνολικά, έφτασαν τα 1061. 


Την ίδια στιγμή, η Ολλανδία, των μόλις 7 εκατομμυρίων παραπάνω κατοίκων (περίπου 17 εκατομμύρια ο πληθυσμός της) και ενώ έχουμε πάνω-κάτω τις ίδιες σε αριθμό ΜΕΘ και παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά, μετράει 639 νεκρούς! Σε κρίσιμη κατάσταση, δε, διασωληνωμένοι, είναι 761 άνθρωποι, ενώ στην Ελλάδα μόλις 69!

Αυτό, πιθανότατα, εξηγείται ως εξής: Η Ολλανδία είναι από τις χώρες που καθυστέρησαν σημαντικά να λάβουν μέτρα!

Τα μέτρα, βέβαια, που πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, θα παρατηρήσει κανείς, δεν διαφέρουν και πολύ χρονολογικά.

Για παράδειγμα, η τελευταία μέρα των σχολείων στην Ελλάδα ήταν η Τρίτη 10 Μαρτίου και στην Ολλανδία η Παρασκευή 13 Μαρτίου, ενώ εδώ τα καταστήματα έκλεισαν το Σάββατο 14 Μαρτίου, την ίδια μέρα με τα ολλανδικά.

Όμως, τα μέτρα πάρθηκαν στην Ολλανδία όταν είχε ήδη τα δεκαπλάσια κρούσματα και τους δεκαπλάσιους θανάτους!

Επομένως, φαίνεται πως ένας από τους βασικούς λόγους που στην Ελλάδα είμαστε, τη δεδομένη στιγμή, σε καλό δρόμο, ήταν τα άμεσα μέτρα που επιβλήθηκαν και κυρίως η απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Μαρτίου.

Ένα μέτρο, που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής στην Ολλανδία Τα πράγματα στην Ολλανδία είναι τόσο σοβαρά που από την περασμένη εβδομάδα μεταφέρουν ασθενείς από τα νοσοκομεία της Μπρέντας σε αλλά νοσοκομεία για να μην πέσει το σύστημα και γίνει ότι στην Ιταλία.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ