2020-03-30 00:49:29
Φωτογραφία για Προς αυστηροποίηση του (..αντιδημοκρατικού)  μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Τι συζητείται
Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι το πιο σκληρό από αυτά που πήρε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού.

Αν και τις πρώτες μέρες η πλειονότητα των Ελλήνων έδειξε να πειθαρχεί και να ακολουθεί τις οδηγίες, υπό τον φόβο και ενός προστίμου, η συνέχεια δεν δείχνει να είναι ανάλογη.

Το μέτρο πάντως, αν και κρίνεται αναγκαίο στην παρούσα φάση από την πλειονότητα των ειδικών όλων των κλάδων της υγείας, δεν παύει να είναι κατάφορα αντιδημοκρατικό καθώς καταστρατηγεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας κίνησης των πολιτών.

Πολλοί δεν τηρούν με ευλάβεια τις απαγορεύσεις καθώς ειδικά το Σαββατοκύριακο, υπήρχαν αρκετές περιοχές που έδιναν την εντύπωση ότι δεν υπήρχε καραντίνα..

Η άποψη των επιτελών της κυβέρνησης είναι ότι τα παραθυράκια που εκμεταλλεύονται οι πολίτες είναι πολλά.

Γι’ αυτό και έρχονται σύντομα και νέα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έχουν πέσει και συζητιούνται 2 παρεμβάσεις που θα αυστηροποιήσουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση.


Ποια είναι αυτά;

1)Η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και

2)η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.

Με λίγα λόγια δεν θα μπορεί να βγαίνει απ’ το σπίτι όποιος θέλει, όποτε θέλει αλλά θα υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός μετακινήσεων, 2 ή 3 την ημέρα Και φυσικά αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ενόψει Πάσχα καθώς συζητιέται το κλείσιμο των διοδίων προκειμένου να εμποδιστεί η μεγάλη φυγή από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία..
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ