2020-03-30 13:48:08
Φωτογραφία για “Γεια, είμαι ο COVID-19”:  Το μήνυμα που έχω να σας δώσω είναι απλό…. (video)
«Γεια, είμαι ο COVID-19» Το ανατριχιαστικό «γράμμα» του φονικού ιού στην ανθρωπότητα!

O Ιταλός συγγραφέας, Danilo Calabrese, ανέλαβε να δώσει υπόσταση και φωνή στον κορωνοϊό

Ένας Ιταλός συγγραφέας, ο Danilo Calabrese παίρνει τη θέση του κορωνοϊού και στέλνει το συγκλονιστικό μήνυμά του στους ανθρώπους όλης της Γης.

«Σκέφτηκα πολύ αυτές τις ημέρες, προσπαθώντας να βρω ένα νόημα. Γιατί ένα γ… νο νόημα θα πρέπει να υπάρχει για όλη αυτή την τρελή κατάσταση στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε. Φαντάστηκα το ενδεχόμενο να μπορούσε ο ιός να μιλήσει. Και φαντάστηκα τι θα μας έλεγε σε ένα γράμμα εάν μπορούσε να το κάνει. Και αυτές είναι οι λέξεις που έβαλα σε μία κόλλα χαρτί» εξηγεί ο Danilo Calabrese και στη συνέχεια «γίνεται» ο κορωνοϊός και γράφει το μήνυμά του στην ανθρωπότητα.

«Γεια, είμαι ο COVID-19. Πολλοί από εσάς με γνωρίζουν πιο απλά σαν Κορωνοϊό. Ναι λοιπόν
. Εγώ είμαι. Συγχωρήστε με που δεν σας ενημέρωσα εγκαίρως αλλά γνωρίζω πότε θα φτάσω, σε ποια μορφή και σε ποια ισχύ θα καταλήξω σε εσάς. Γιατί είμαι εδώ; Ας πούμε ότι είμαι εδώ γιατί κουράστηκα να σας βλέπω να πηγαίνετε προς τα πίσω αντί να εξελίσσεστε. Κουράστηκα να σας βλέπω συνέχεια να καταστρέφεστε με τα ίδια σας τα χέρια. Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε τον πλανήτη μας. Κουράστηκα με τον τρόπο που μεταχειρίζεστε ο ένας τον άλλον. Κουράστηκα με τις καταχρήσεις σας, με τη βία που ασκείτε, με τους πολέμους, με τις διαπροσωπικές σας συγκρούσεις, αλλά και με τις δεισιδαιμονίες σας. Κουράστηκα με την ζήλεια για κοινωνικό φαίνεσθαι, με τις δεξιότητές σας, με την υποκρισία σας και με τον εγωισμό σας.

Κουράστηκα με τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε σε εσάς και τις οικογένειές σας. Κουράστηκα με την έλλειψη προσοχής που δείχνετε στα παιδιά σας. Κουράστηκα με το πόσο ρηχοί είστε. Κουράστηκα με τη σημασία που συχνά δίνετε στα επιφανειακά πράγματα εις βάρος των άκρως απαραίτητων. Κουράστηκα με την παθολογική σας και ακατάπαυστη αναζήτηση του καλύτερου φορέματος, του τελευταίου μοντέλου smartphone και του πιο ωραίου αυτοκινήτου, μόνο και μόνο για να αισθανθείτε ολοκληρωμένοι. Κουράστηκα από τις εξαπατήσεις σας. Κουράστηκα από την έλλειψη ενημέρωσής σας. Κουράστηκα από τον ελάχιστο χρόνο που αφιερώνετε στην μεταξύ σας επικοινωνία. Κουράστηκα πολύ από τα συνεχή σας παράπονα όταν δεν κάνετε τίποτα απολύτως για να βελτιώσετε τις ζωές σας. Κουράστηκα να σας βλέπω σε διαφωνίες και τσακωμούς για ασήμαντες αφορμές. Κουράστηκα για τις συνεχείς αψιμαχίες ανάμεσα σε αυτούς που σας κυβερνούν και για τις λάθος επιλογές που συχνά κάνουν αυτοί που θα έπρεπε να σας αντιπροσωπεύουν. Κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους που αλληλοπροσβάλλονται και σκοτώνονται για έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Το γνωρίζω… Θα είμαι σκληρός μαζί σας. Ίσως κάτι παραπάνω από σκληρός, αλλά δεν ξεχωρίζω κανέναν. Είμαι ιός. Η δράση μου θα σας στοιχίσει ζωές. Αλλά θέλω να καταλάβετε μία και καλή ότι πρέπει να αλλάξετε πλευρό… Για το καλό σας. Το μήνυμα που έχω να σας δώσω είναι απλό. Θέλησα να τονίσω όλα τα όρια της κοινωνίας στην οποία ζείτε, ώστε να μπορέσετε να τα εξαλείψετε. Θέλησα να προκαλέσω παύση των πάντων για να κατανοήσετε ότι το μοναδικό σημαντικό πράγμα στο οποίο πρέπει να ταχθείτε με όλη σας την ψυχή από εδώ και στο εξής είναι το εξής απλό: Η ζωή. Η δική σας και των παιδιών σας. Και σε αυτό που είναι πραγματικά απαραίτητο για να την προστατέψετε, να την αγκαλιάσετε και να την μοιραστείτε.

Σας ήθελα το δυνατόν περισσότερο κλεισμένους και απομονωμένους στα σπίτια σας, μακριά από γονείς, από παππούδες, γιαγιάδες από παιδιά και εγγόνια. Για να μπορέσετε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι μία αγκαλιά, η ανθρώπινη επαφή, ο διάλογος, μία χειραψία, μία βραδιά με φίλους, μία βόλτα στο κέντρο, ένα δείπνο σε κάποιο μαγαζί, ένα τρέξιμο στο πάρκο σε ανοιχτό χώρο. Από αυτές τις εικόνες πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου τα πάντα. Είστε όλοι ίδιοι. Μην κάνετε διακρίσεις μεταξύ σας. Σας απέδειξα ότι δεν υφίστανται οι αποστάσεις. Ταξίδεψα χιλιόμετρα μέσα σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να το καταλάβετε. Εγώ είμαι περαστικός, αλλά τα συναισθήματα εγγύτητας και συνεργασίας που δημιούργησα σε εσάς σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα πρέπει να διαρκέσουν στο διηνεκές. Ζήστε την ζωή σας με τον πιο απλό τρόπο. Περπατήστε. Αναπνεύστε σε βάθος. Κάντε καλές πράξεις. Γιατί το καλό θα σας επιστρέψει πάντα με τόκους. Απολαύστε την φύση. Κάντε ό,τι σας αρέσει και σας γεμίζει και δημιουργήστε τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να μην εξαρτάστε από τίποτε. Όταν θα αρχίσετε τους εορτασμούς εγώ θα έχω μόλις φύγει. Αλλά να θυμάστε να μην προσπαθείτε να είστε καλύτεροι άνθρωποι μόνο όσο διαρκεί η παρουσία μου. Αντίο».

Τη μετάφραση στα ελληνικά επιμελήθηκε ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος ενώ το βίντεο επενδύεται μουσικά από το «Now we are free» του Γερμανού συνθέτη Hans Zimmer.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ