2020-03-30 20:57:13
Φωτογραφία για Φαρμακοποιοί: Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας
Υπάρχει ένας κλάδος επιστημόνων υγείας που αξίζει την προσοχή και την εκτίμηση μας αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας, πέραν του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων, είναι και οι φαρμακοποιοί. Σε αυτούς εξακολουθεί να καταφεύγει η πλειοψηφία των ευπαθών ομάδων για να εξυπηρετηθεί. 

Το φαρμακείο όντας το πρώτο σημείο επαφής με τους πολίτες, δίνει καθημερινό αγώνα για να προφυλάξει τους συνανθρώπους μας από τον ιό αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς έκανε έκκληση ώστε να διατεθούν και σε αυτούς τα απαραίτητα είδη ατομικής προστασίας, δεδομένου των τεράστιων ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά, και να αποφευχθεί έτσι κατά το μέγιστο δυνατό ο κίνδυνος μόλυνσης τόσο στους πολίτες όσο και στους ίδιους τους φαρμακοποιούς. Με παρεμβάσεις τους, εκπρόσωποι των φαρμακοποιών κάνουν επίσης λόγο επίσης για υπερβολικές αυξήσεις από τους προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος αγοράς τους. 


Ας μην ξεχνάμε ότι και οι φαρμακοποιοί επιτελούν λειτούργημα. Είναι αυτοί που θα προσφέρουν πρώτες βοήθειες, αυτοί που θα κάνουν αγώνα δρόμου για να βρουν το φάρμακο που είναι σε έλλειψη, είναι αυτοί που θα ελέγξουν ξανά τη συνταγή και τη δοσολογία και κατά περίπτωση θα έρθουν σε επαφή με τον γιατρό. Είναι αυτοί στους οποίους θα καταφύγουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία συνάνθρωποι μας για να ζητήσουν την επιστημονική τους γνώση και να εκφράσουν τις ανησυχίες του σχετικά με την υγεία τους,  είναι αυτοί που αφουγκράζονται  καθημερινά τις αγωνίες χιλιάδων συμπολιτών μας λειτουργώντας ουσιαστικά ως σταθμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή και την υγεία του πληθυσμού. Οφείλουμε λοιπόν να σταθούμε δίπλα και στους τους φαρμακοποιούς στο λειτούργημα που επιτελούν, σε μία καθημερινότητα γεμάτη άγχος και ένταση. 

nextdeal.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ