2020-03-31 22:47:43
Φωτογραφία για ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-Κορωνοϊός: Μέριμνα για Ρομά
Καταυλισμοί των Ρομά υπάρχουν και σε τρεις περιοχές του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας. Και εκεί από την πρώτη στιγμή η δημοτική Αρχή προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την ενημέρωση και την προστασία τους.

«Έχω εκπλαγεί ευχάριστα με το πόσο συνεργάσιμοι είναι και πόσο πολύ έχουν πειθαρχήσει στα έκτακτα μέτρα», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Μαριέττα Λεοντάρη και εξηγεί: «Είναι λογικό να είναι λίγο φοβισμένοι.

Όμως ο δήμος στέκεται δίπλα τους από την πρώτη στιγμή αυτής της υγειονομικής κρίσης και αυτό σίγουρα είναι καθησυχαστικό για τους ίδιους. Υπάρχουν οι διαμεσολαβητές μας, που τους ενημερώνουν διαρκώς και τους δίνουν όλες τις οδηγίες. Μας γνωρίζουν ως δημοτική υπηρεσία και τους γνωρίζουμε, αφού έχει γίνει καταγραφή. Είμαστε όλα αυτά τα χρόνια σε επαφή κι έτσι τώρα συνεργαζόμαστε πολύ καλά κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες».


Ενέργειες για προστασία από κορωνοϊό

Ως προς τις ενέργειες που έχουν γίνει, η κ. Λεοντάρη τονίζει: «Έχουν γίνει από την πρώτη στιγμή απολυμάνσεις για την προστασία τους, τους παρέχουμε απολυμαντικά και οδηγίες για τις συνθήκες υγιεινής τους.

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο πηγαίνουμε τρόφιμα σε όσους τα έχουν ανάγκη. Γνωρίζουμε ποιοι έχουν ανάγκη, αφού υπάρχει η καταγραφή. Και το Κοινωνικό Φαρμακείο μεριμνά για όσους χρειάζονται φάρμακα, αλλά και για τα παιδιά. Ακόμη, στη διάθεσή τους υπάρχουν πέρα από τους διαμεσολαβητές μας, παθολόγος, κοινωνική λειτουργός, αλλά και παιδαγωγός. Τα πιο μικρά παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο μας. Υπάρχει ολόκληρη υποστηρικτική ομάδα του δήμου γύρω από αυτούς τους συνανθρώπους μας».

Και καταλήγει: «Έχουν αποδεχθεί τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς τού κορωνοϊού και ανταποκρίνονται θετικά. Βέβαια, μπορεί να υπάρξει και αυτός που θα τα παραβεί, όμως αποτελεί την εξαίρεση και στον βαθμό εκείνο που ο οποιοσδήποτε ανεύθυνος και οπουδήποτε δρα με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς, μέσα στην κοινωνία μας υπάρχουν και οι ανεύθυνοι».

Και ο δήμος Αχαρνών συντονίζει ανάλογα τις ενέργειές του, ωστόσο η πλειοψηφία των Ρομά έχει ενταχθεί μέσα στον ιστό της πόλης, όπως και στον δήμιο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, όπου δεν υπάρχουν πλέον καταυλισμοί. Τέλος, και στον δήμο Ιλίου δεν υπάρχουν πια καταυλισμοί και η κοινότητα των Ρομά επίσης έχει ενταχθεί πλήρως μέσα στην πόλη.

Όσοι έχουν ανάγκη, έχουν πιστοποιηθεί από την υπηρεσία του δήμου, όπως ακριβώς και όλοι οι δημότες που χρειάζονται ειδική φροντίδα και έχουν ανάγκη για τρόφιμα και φάρμακα και έτσι τα λαμβάνουν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ