2020-04-01 12:53:30
Φωτογραφία για Οι Αμερικανοί «πνίγουν» στο ποτό την κατάθλιψη της καραντίνας
«Τρελές» αυξήσεις στις πωλήσεις ποτών στις ΗΠΑ λόγω κορωνοϊού -

Προμήθειες για... όλο το 2020 έκαναν οι Αμερικανοί

Οι άνθρωποι σε διαφοετικά μέρη έχουν τις δικές τους αντιδράσεις στην άκρως αγχωτική κατάσταση που βιώνει ο κόσμος, αντιδράσεις που εξαρτώνται -εν πολλοίς- από την ιδιοσυγκρασία του κάθε λαού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόεδρος των οποίων είναι ο Ντόναλντ Τραμπ, οι Αμερικανοί το... έριξαν στο ποτό, «πνίγοντας» με αυτόν τον τρόπο την κατάθλιψη της καραντίνας και των περιορισμών στις μετακινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε κατά 75% η κατανάλωση «σκληρού» αλκοόλ, όπως τζιν, τεκίλα και κοκτέιλς, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019.

Κατά 66% αυξήθηκαν οι πωλήσεις κρασιού και κατά 42% οι πωλήσεις μπύρας.

Οι πωλήσεις λικέρ, όμως, είναι αυτές που έχουν... κτυπήσει κόκκινο, καθώς αυξήθηκαν κατά 243%!


Οι αναλυτές αποδίδουν αυτές τις τεράστιες αυξήσεις στις προμήθειες που έκαναν οι Αμερικανοί μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων λόγω της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. Όμως, ακόμη και σε βάθος χρόνου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν τόσο πολύ, που υπερκαλύπτουν την κατανάλωση για το υπόλοιπο του 2020.

Μάλιστα, οργανώσεις αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ναρκωτικά, έχουν ζητήσει από τα μέλη τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, καθώς το... lockdown είναι πιθανό να τους ωθήσει ξανά στις βλαβερές για την υγεία τους εξαρτήσεις.

Στις ΗΠΑ, λοιπόν, καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες αλκοόλ, προκειμένου να... ξεχνούν την ανασφάλεια για την υγεία τους, το εργασιακό μέλλον τους και το οικονομικό περιβάλλον που θα έχει διαμορφωθεί την επομένη της πανδημίας covid-19. Σε κάθε περίπτωση, με τα παράθυρα κλειστά και τη ροπή στο αλκοόλ, τα προβλήματα που θα προκληθούν στις αμερικανικές οικογένειες -και όχι μόνο- ίσως να αποδειχθούν πολλαπλάσια.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, μένουμε σπίτι και επιλέγουμε κάτι λιγότερο... βλαβερό από το αλκοόλ ή άλλες ουσίες εξάρτησης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ