2020-04-01 13:00:17
Φωτογραφία για Σ. Τσιόδρας: Μη φοράτε μάσκες, αν δεν νοσείτε
Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, ως πρόληψη από τη μετάδοση του κοροναϊού, αναφέρθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανατοποθετήθηκε τη Δευτέρα και αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός κι αν είναι άρρωστοι με τον ιό ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος από τον ιό. Ειδικές κλινικές μελέτες, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις.

«Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να προτείνει να μην φοράμε μάσκες, εκτός από αυτούς που νοσούν» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε σε σχετικές μελέτες που έχουν γίνει. «Κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι μαζική χρήση μάσκας μειώνει την εξάπλωση. Συστήνεται για τους επαγγελματίες και για την κάλυψη του στόματος και της μύτης όσων ασθενούν. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την ανάγκη απόστασης» κατέληξε.

https://tvxs.gr/news/ellada/s-tsiodras-mi-forate-maskes-den-noseite
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ